2020. július 22., szerda

„HÉTÉVES KOROMBAN NEM ETTEM MEG AZ EBÉDET, ANYÁM AZZAL FENYEGETETT, HOGY FELKÖTI MAGÁT”

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2020.07.21.


„Iskola előtt egyik reggel kimentem vécére, ami külön állt a háztól. Anyám kikiabált, hogy kérek-e reggelit, mondtam, hogy igen, de mire beértem a konyhába, már mindent elpakoltak. Annyit mondtam, hogy de anya, én még nem is ettem, mire kirúgott az ajtón a teraszra. Annyira megijedtem, hogy be is pisiltem, aztán még kaptam egy hatalmas fülest is, miközben azt kiabálta, hogy én őt ne csicskáztassam. Később az iskolában észrevette a tanárnő, hogy tiszta lila a karom az eséstől, szólt az igazgatónak, aki valószínűleg felhívta a szüleimet. Amikor hazamentem anyám újra megvert, amiért azt mondtam az iskolában, hogy nekem nem adtak enni” – meséli a most 32 éves Attila.

A családon belüli gyermekbántalmazásról nagyon kevés szó esik, pedig a bántalmazott gyerekek talán még a bántalmazott nőkkel szemben is nehezebb helyzetben vannak, mert sok esetben nincsenek tisztában azzal, hogy a bántalmazás nem normális, nem elfogadott dolog, és teljesen ki vannak szolgáltatva a szüleiknek.

Pedig Magyarországon 2005 óta zéró tolerancia van a gyermekek testi fenyítésével kapcsolatban.Arról pedig talán még kevésbé tudnak a gyerekek, hogy hova lehet fordulni, ha mégis felismernék, hogy nincs rendjén, ami velük történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.