2020. július 2., csütörtök

MIÉRT VAN SZÜKSÉGE ORBÁNNAK A PESTI TV-RE?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.06.29.


...Ha valami mást szeretnének, mint a jelenlegi televíziós csatornák, akkor nem a Pesti Srácoknak és a Hír TV munkatársainak kellene a műsort készíteni, mert az nem különbözik semmiben a fideszes propagandamédiától. De lehetséges, hogy csak az induláshoz használják a Pesti Srácok és a Hír TV stábját, minden bizonnyal önálló szerkesztősége és állománya lesz a Pesti TV-nek. Ekkor derül majd ki, hogy milyen irányt akar venni a kábelcsatorna? A név takarhatja azt is, hogy a csatorna a budapestieknek szól, és a célja a fővárosiak megnyerése a Nemzeti Együttműködés Rendszerének és elidegenítése az ellenzéki vezetéstől. Indíthatták a televíziót Karácsony gergely és az ellenzéki kerületi polgármesterek karaktergyilkolására is. Ez látszik a legvalószínűbb koncepciónak. Ez elismerés Karácsonynak.

Ha a Pesti TV szakítani akar az eddigi irányvonallal és a centrumot célozza meg, a bizonytalan szavazók vagy a mérsékelt jobboldaliak megnyerésére törekszik, akkor nézőket vihet el az ATV-től. Ha ellenzéki látszatú TV-t szeretnének, akkor nem ezzel a tulajdonosi szerkezettel indultak volna és találhattak volna egy kollaboránst, esetleg létrehozhatnák a Köves Slomóhoz tartozó médiavállalkozás égisze alatt. Ezért nem valószínű, hogy a Pesti TV álellenzéki csatorna akarna lenni. Olyan már van egy, és betölti ezt a funkciót.

Még szélsőségesebb jobboldali televízióra nincs szükség, akinek Bayer Zsolt nem elég, az már annyira szélsőjobboldali, hogy már a szélsőbaloldalba hajlik. Az is érthetetlen, hogy a jelenlegi csatornáinak miért csinál egy konkurenciát a Fidesz, hiszen ezzel csak saját tévéitől veszi el a közönséget és osztja meg őket. Ha semmi más, a médiapolitika, a propaganda elég tervszerűen irányított terület a NER-ben. Nehéz elhinni, hogy csak egy magánvállalkozás vagy át nem gondolt ötlet lenne. Ezért a kérdés továbbra is kérdés marad, a választ pedig egy éven belül kaphatjuk meg rá. Leginkább akkor, ha Karácsony Gergely és ellenzéki kollégái energiáinak nagy részét egy hazug propagandatévével való hadakozással tölti, amelyet arra hoztak létre, hogy folyamatosan őket lövöldözze.

Ebben az esetben megint az adófizetők, köztük az ellenzéki fővárosi vezetést támogató adófizetők pénzét hasnzálja fel Orbán arra, hogy saját hatalmát építse és Budepestet visszaszerezze. Nagyon sokba kerül az adófizetőknek az, hogy Orbán diktatúrája nem klasszikus módon, egy szakasz katonával, hanem a propagandával oldja meg ezeket a kérdéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.