2020. augusztus 4., kedd

A NAGY HATÁRÁTKELŐ-DILEMMA: MAGYARORSZÁG VAGY SEM?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.08.04.


A dilemma ebben az esetben a menni vagy maradni kérdésnek egy speciális változata. Most ugyanis nem arról van szó, hogy valaki az elmenetelt fontolgatja Magyarországról, éppen ellenkezőleg: vajon ezekben a járványos időkben érdemes-e megkockáztatni a hazalátogatást? A kérdés felmerült a Facebookon is, érdekes volt látni a különböző stratégiákat.



Amíg lehet, jövünk


Az egyik csoportba azok tartoznak, akik úgy döntöttek, lesz, ami lesz, ameddig lehet, addig nekivágnak a hazaútnak.

A Svájcban élő Suzy például azt írta, hogy a havonta hazamászkálók is jönnek-mennek. „Egyszer szoktunk évente menni, nyáron 4-5 napra a családhoz, egy hétre a Balcsira. A Balcsihoz most nincs kedvünk, de a 16 éves lányom csak átutazóban volt még Budapesten, úgyhogy most egy hetet ott fogunk turistáskodni. Ha lezárnák időközben a határokat, akkor autóba ülünk es visszajövünk. Nem a vírustól félünk, hanem a kiszámíthatatlan intézkedések bizonytalanítanak el.”

Hasonló véleményen van az Ausztriában élő Péter: „Ameddig a két ország (ahol élünk és Magyarország) között szabad az utazás, jövünk, ha bármilyen korlátozás, karantén, stb. van akárhol, akkor nem.”

Akik kivárnak

Van egy olyan csoport, melynek tagjai megpróbálják kivárni, merre fordulnak a dolgok a következő hetekben, hónapokban. Ildikó például azt tervezi, hogy szeptember végén, október elején menne Ausztriából! Reméli, a zöld jelzés még érvényben lesz.

Évi úgy döntött, ha lesz két negatív tesztje, akkor megkockáztatja az utat Angliából: „Ha nem lesz, nem jövök. Februárban láttam utoljára a családomat otthon, szóval nagyon szeretnék jönni.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.