2020. augusztus 4., kedd

BÁNSÁGI ILDIKÓ: AZ ULTOLSÓ CSEPP VOLT A POHÁRBAN AZ, AMI A SZÍNHÁZ- ÉS FILMMŰVÉSZETI EGYETEM KÖRÜL ZAJLIK

ATV.HU
Szerző: atv.hu
2020.08.04.



..."Ma felmondtam a Nemzeti Színházban" - ezt írta ki hétfő délután Facebook-oldalára Bánsági Ildikó. Híradónk telefonon érte el a színművésznőt, aki azt mondta, döntésének nincs egyetlen oka, ugyanakkor az utolsó csepp a pohárban a Színművészeti körül kialakult helyzet volt.

"Rájöttem, hogy nincs beszélgetés. Elhittem, hogy van beszélgetés, és úgy láttam, én így ítélem meg, hogy nincs. Hogy ez úgy lezáródott, mert már csak forradalmiskodni lehetett, azt láttam" - mondta a színművésznő. Arra a kérdésre, hogy tegnap óta beszélt-e Vidnyánszky Attilával, azt mondta: ő nem beadta a felmondását, hanem neki mondta el azt, hogy elmegy.

"Azt mondta, hogy sajnálja. Nem beszéltük ezt ki, hiszen mi sokat beszélgettünk. Minden szerződéskötésre egy kis cetlivel a kezemben mentem. Nem a saját problémáimat feltétlen, hanem a társaimnak a felmerülő problémáit összeírtam egy papírra, hogy el tudja mondani, hogy mi lenne jó, ha változtatnánk" - fogalmazott.

A színművésznő szerette volna, ha létrejön egy színász kuratórium, ahol meg lehet beszélni a felmerülő problémákat, és ahol minden pontosan le van írva, hogy tudják mihez tartani magukat.

Bánsági Ildikó beszélt arról is, hogy a legnagyobb boldogsággal szerződött a Nemzeti Színházhoz, ám emiatt egy idő után azt vette észre, hogy a szakmában akikkel korábban

jó viszonyban volt, most többen nem beszélgetnek vele.

"Rádöbbentem arra, hogy valamitől valakik kialakítottak egy olyat, hogy jobboldali, baloldali. Most ez úgy kialakult, és nekem ez nem tetszik. Mert nekem a bal és a jobboldaliak azok nekem a társaim, akiket én szeretek, akikkel mi dolgoztunk. Egy ívásúak voltunk, és tudtunk beszélgetni, és nem volt köztünk árok"


- mondta...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.