2020. augusztus 1., szombat

AHOGY MAGUNKKAL BÁNUNK, ÚGY BÁNIK VELÜNK A VILÁG

KLUBRÁDIÓ /  KLUBDÉLELŐTT
Szerző: Klubrádió / KUN ZSUZSA
2020.08.01.


Sütő Enikő, Dr. Wladár Sándor, Kondorosi Éva, Peter Šrámek, Dr. Hardy Richard és Dr. Lovász László a Kléubdélelőtt aktuális adásában.

9:00 Wladár Sándor az 1980-as moszkvai olimpián 17 évesen nyert, ezzel ő lett a legfiatalabb férfi úszó olimpiai bajnok, majd 21 évesen felhagyott a versenyzéssel. Kitűnővel elvégezte az Állatorvostudományi Egyetemet, az egyik tanszéken állást kapott, ultrahanggal, endoszkóppal dolgozhatott, ami akkoriban újdonságnak számított. Később testvérével állatorvosi rendelőt nyitott. 2017-ben választották a Magyar Úszószövetség elnökének

9:30 Peter Šrámek szlovák énekes, a szülei, öccse, a családja a felvidéki a Vágsellyén élnek. Ő egy szál maga indult el szerencsét próbálni Magyarországra. Felnőtt fejjel, autodidakta módon tanult meg magyarul, remekül sikerült neki.

10:00 Dr. Lovász László Bolyai- és Wolf-díjas matematikus, az MTA most leköszönt elnöke. Búcsúbeszédében a következőket mondta: „Találkoztam egy kutatóközösséggel, az intézethálózaton belül és azon kívül is, amely kiállt az Akadémia és a tudományos kutatás szabadsága mellett.... Kérem utódomat, hogy ezt a szigetet őrizze meg, és kívánom, hogy ez sikerüljön is.”

10:30 Kondorosi Éva Balzan- és Széchenyi-díjas biológus, az Európai Bizottság tudományos főtanácsadói csoportjának tagja lett, abban a munkacsoportban kezdett el dolgozni, amely a jelenlegi Covid-19-járvánnyal, illetve egyéb krízishelyzetekkel foglalkozik.

11:00 Dr. Hardy Richard orvos-szerzetes 21 éve dolgozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Nyolcmillió páciense van, egyetlen szemészként olyan helyekre és törzsekhez jut el, ahol korábban még nem járt szakorvos. Most erről a munkáról egy dokumentumfilmet is készítettek, a címe: Szemtestvér.

11:30 Dr. Sütő Enikő 1979-ben lett az év manökenje,  akkor még a jogi egyetem hallgatója volt. Ma a szakmai utánpótlásképzés és tehetséggondozás egyik vezetője. Személyes hitvallása: "Ahogy magunkkal bánunk, úgy bánik velünk a világ."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.