2020. augusztus 19., szerda

HA SZIJJÁRTÓ KÜLÜGYMINISZTER, ÉS NEM MAFFIATAG, AKKOR KORRUPCIÓS HAJÓZÁSON VETT RÉSZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.08.19.


Szijjártó Péter külügyminiszter egy közbeszerzéseken állami milliárdokat nyert nagyvállalkozó luxusjachtján vendégeskedett az Adrián. Dél-Koreában és más országokban ennél kisebb ajándékok elfogadása miatt is börtönbe zártak volt minisztereket, miniszterelnököt is. Ha Szijjártóék meghagytak valamit az egykori külügy irattárából, biztosan talál egy olyan papírt, ami forintra meghatároza egy beosztott diplomatának is, hogy milyen értékű ajándékot fogadhat el, azt hogyan kell jelenteni. Ha valami protokolláris állami ajándékot kap egy másik országtól, és meghaladja ezt az értéket, azt hova kell leadnia a külügy pénzügyi osztályán.

Ez korrupció, ami után minden demokratikus jogállamban le kell mondani. Magyarország termszetesen nem az, ezért nem kell lemondani, és nem is értik, mi ezzel a probléma. Itt lép be a rendszer különlegessége, hogy a rendszer egy nagy maffia, amelyben minden és mindenki összetartozik, egy szervezetet akot. A szerepek különbözőek, vannak, akik minisztert játszanak benne, mások a “vállalkozót”, de ez egyetlen sejt, egy szerveződés. Csakhogy kifelé azt a hazugságot próbálják eljátszani, mintha ez egy ország lenne, amely törvényes keretek között működik, nem pedig egy bűnszervezet által megszállt állam, amit egy maffia a saját hasznára működtet.

Ezért, amikor a látszat logikája szerint feltesznek ilyen kérdéseket, hogy mit keres egy külügyminiszter egy közpénz milliárdokat elnyerő nagyvállalkozó luxusjachtján, akkor nem mondhatják a valóságot, hogy nem a külügyminiszter járt a mindenkitől független vállalkozó hajóján, hanem a Peti volt a Laci ladikján, amit a Viktor engedett meg. Ütközik a látszat és a valóság. Ha a valóságból indulunk ki, akkor nevetséges a kérdés, hiszen ez egy bűnbanda, egymás közt osztják a szerepeket, a köztől ellopott pénzt, használják az államhatalmat egy maffiaország működtetésére. Amikor együtt vannak, maguk között vannak. Mi sem természetesebb, hogy együtt élvezik a közösen kilopott javakat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.