2020. augusztus 19., szerda

MILYEN SZÁMÍTÓGÉPRŐL LEVELEZETT SZIJJÁRTÓ ÉS HOL VOLT A TEK?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.08.19.


„Az ilyen nyomkövető rendszereket az ember- és drogcsempészek, a tilosban halászók, jellemzően a rosszban sántikálók szokták kikapcsolni” – szögezte le portálunk megkeresésére Szalma Botond hajózási szakértő, annak kapcsán, hogy a külügyminisztert az Adrián utaztató luxusjachton kikapcsolták az AIS követő rendszert, azután, hogy az Átlátszó fotósa lefényképezte őt a fedélzeten. Szalma emlékeztetett arra, hogy Hillary Clinton akkori amerikai külügyminiszter a négy évvel ezelőtti elnökválasztási kampányban majdnem belebukott abba, hogy nem védett magánszámítógépről levelezett. Egyébként pedig, hol volt a TEK?

„Egyszerűen nem megyünk be bukósisakban pénzt kivenni egy bankból, csak akkor, ha pisztoly van nálunk” – jellemezte egy hasonlattal a történteket a korábbi kereszténydemokrata politikus, hajózási szakértő, aki egy ideig a MAHART elnök-vezérigazgatója is volt. Egyébként korábban úgy fogalmazott, hogy „Ezt ugyan nem kell tudnia egy külügyminiszternek, de a hajó személyzetének utasítást adó bárkinek igen. A hajó pozícióját jelző AIS rendszert egy ekkora hajó nem kapcsolhatja ki. Gyerekes és büntetik. Ez olyan, mint a gyerekeknél a kukucs-kukucs játék. Azért mert valaki letakarja a szemét, még a többiek látják...”

Mint az Átlátszó tegnap megírta: „augusztus 16-án, vasárnap a Lady MRD-en, a Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton láttuk és fotóztuk a miniszter urat az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében, nyaralás közben”. A történet persze – Szijjártó és a magyar kormány számára – hemzseg a botránygyanús elemektől. Ezek közül elsőként az úgynevezett AIS követő kikapcsolására kérdeztünk rá Szalma Botondnál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.