2020. augusztus 8., szombat

LOPNI ÉS LOPNI HAGYNI

168 ÓRA
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.08.


Ha a kedves olvasó raktáros a Parlamentben, és arra készül, hogy munkahelyéről számítógépeket, monitorokat és hasonló elektrotechnikai kütyüket lopjon el a parlamenti őrként dolgozó élettársa segítségével, óva intjük attól, hogy ezt megtegye! Egyfelől azért, mert lopni nem szép dolog, erkölcstelen, és sokan megvetik az ilyesmit, másfelől meg nem is mutat jól később semmilyen önéletrajzban. Arról nem is szólva, hogy az ügynek következményei lehetnek, mint például abban a konkrét esetben, amelyre utalni szeretnénk.

A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis épp a napokban súlyosbította annak a parlamenti raktárosként dolgozó nőnek az ítéletét, aki a fenti cselekedeteket elkövette. A Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezése alapján három évet kapott másodfokon, ami súlyosabb az első fokon kirótt ítéletnél, a hölgyet akkor ugyanis csak két évre ítélték. A raktáros az élettársa segítségével meglovasított tárgyakat orgazdáknak adta tovább, a kár egy része szerencsére megtérült, a másik felét megpróbálják az elkövetőkön behajtani. Az ügynek nincsen különösebb tanulsága, hacsak az nem, hogy nem szabad lopni, mert ha kiderül, megnézhetjük magunkat.

Persze, nem minden esetben, leginkább csak akkor kell félnünk a törvény szigorától, ha szerencsétlen, piti bűnözők vagyunk.

Olyan szánalmas alakok, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen nagyban utazni, netán közel lenni a tűzhöz, fontos embereket ismerni, vagy legalábbis azt a látszatot kelteni, mintha ismernénk őket. Néhány százezer vagy millió forinttal nagyon kellemetlen lebukni, mert ilyen esetekben többnyire megbüntetik az embert, nagyobb tételeknél ez a veszély nem mindig fenyeget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.