2020. augusztus 16., vasárnap

RÁADÁS: ISKOLATÉVÉ 2: MINDEN ELŐADÁSUNK A PROGRAMOZÁSRÓL

INDEX /  ISKOLATÉVÉ 2
Szerző: TÓTH BALÁZS
2020.06.14.



Még bőven tartott az érettségire felkészítő Index Iskolatévé, amikor eldöntöttük, hogy folytatjuk a sorozatot. Egy újabb iskolai tantárgy helyett a programozást vettük elő, mert a világban most minden erről szól.

Néha már nyomasztó is lehet, hogy a csapból is digitális tudás folyik, ezért úgy állítottuk össze a sorozatot, hogy abban szórakoztató eszközökkel adjunk át új ismereteket: programozható legórobottal, kvarcjátékként is működő Microbit lapkával, drónnal, és Raspberry Pi miniszámítógéppel. A kütyükkel felvértezett kiváló vendégtanáraink olyan sorozatot állítottak össze, ami mindenkinek hasznos, az éppen csak írni-olvasni tudó általános iskolásoktól egészen a dolgozó felnőttekig.

LÉPÉSENKÉNT JUTHATUNK EL A JÁTÉKOKTÓL AZ ŰRESZKÖZÖKIG

Ezek az előadások a következő években is hasznosak lesznek, bármikor elővehetők, és nem kell hozzá semmilyen apropó, legfeljebb a tanulási vágy.

Tanáronként is összegyűjtöttük a videókat:


Koren Balázs, az ELTE oktatója az online biztonságról, a programozás alapjairól tart előadásokat. A Scratchben egyszerű játékot, a Microbit lapkával biciklis féklámpát programozunk ebben a sorozatban

Jámbor Kornél, az Edutus Egyetem projektmenedzsere és a WRO robotolimpia magyarországi főbírója a legórobotokat mutatja be előadásaiban.


Kangyerka András ménök-tanár a sokszínű Raspberry Pi programozását mutatja be, rengeteg szenzorral, diódákkal és relékkel.

Az alábbiakben pedig egyenként, és nem minden esetben a megjelenés sorrendjében gyűjtöttük össze a videókat, hogy témánként és korosztály szerint is könnyű legyen eligazodni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.