2020. szeptember 28., hétfő

MÁR ORBÁN IS TUDJA, HOGY TÉVEDETT: A HATÁRZÁR SEMMIRE SEM JÓ

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.09.28.


„Egyre drámaibb a koronavírus-járvánnyal összefüggő helyzet Magyarországon, miközben mindannyian Orbán Viktor kezében vagyunk, és sokan úgy érezzük, mintha lágerben élnénk ahol kísérleteznek rajtunk” – mondta a Hírklikknek Falus Ferenc, aki kemény szavakkal illeti a kormányfőt amiatt, amiért mind az egészségügyben mind pedig a járványfelkészülésben elvesztegette az elmúlt tíz évet, majd pedig a tavaszi első hullám után az egész nyarat, s nem készítette fel az országot a második hullámra sem. Az egészségügy nem fogja bírni, a kormány óriási hibájának is köszönhetően tömegesen hagyják ott a dolgozók az ágazatot. A határzár fenntartásának ma semmi értelme – ezt közvetetten Orbán is elismerte tegnap. Legalább egy hónapot várni kell, hogy lássuk, továbbterjed-e a járvány, vagy stabilizálódik a fertőzések száma.


Orbán Viktor vasárnap este, a TV2-nek adott interjúban kvázi beismerte, hogy nincs értelme a határzár fenntartásának. A kormányfő ugyanis azt mondta: „az egyetlen hely, amit nem értek pontosan, az Csehország, ahol elvadult állapotok vannak, és elszabadultak valahogyan a számok. Erre figyelnünk kell. Ugye a csehek jönnek át a szlovákokhoz, a szlovákok tudnak jönni Magyarországra, még ha csak az üzlet miatt lehet is csak mozogni”.

Jól érzékelem, hogy már Orbán sem igazán tartja működőképesnek a vírus terjedése elleni küzdelemben a határzárat? S ha így van, akkor vajon igaza van? – kérdeztem Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvostól, aki azt nem tudja, hogy Orbán pontosan mire gondolt, de a saját véleménye igen határozott a határzárral kapcsolatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.