2020. szeptember 6., vasárnap

RÓKUSFALVY PÁL CÉGE 2,2 MILLIÁRD FORINTBÓL REKLÁMOZZA, HOGYAN ÉPÜL-SZÉPÜL AZ ORSZÁG

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2020.09.05.


A Fideszhez kötődő üzletember-borász cége nyert el egy kétmilliárdos szeletet az állami cégek kommunikációs tortájából. A munkát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. részére kell elvégeznie. Rókusfalvy korábban közpénzből pofozhatta ki a borászatát, sőt közös cége van a Valtonnal, a kormányközeliként emlegetett őrző-védő vállalkozással.

Augusztus végén nettó 2,2 milliárdos keretszerződést kötött a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) a Roxer Kommunikációs Ügynökség Kft.-vel: a cégnek a munkát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. részére kell elvégeznie, a feladat a komplex kommunikációra szól – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából. A most megjelent hirdetmény szerint a Roxer látja el három évig (a szerződés egy évvel meghosszabbítható) a rendezvényszervezési, reklámügynökségi, online ügynökségi, PR ügynökségi és a médiatervezési feladatokat a NIF beruházási projektjeihez kapcsolódóan.

A Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalt annak érdekében hozták létre, hogy felügyelje és koordinálja az állami szervek kommunikációs és rendezvényszervezési tevékenységeit, továbbá azok reklámköltéseit. Az NKOH létrejöttekor spórolásról is beszéltek, de ez egyáltalán nem jött össze: legutóbb arról számoltunk be, hogy közel 26 milliárd forintot kaptak Balásy Gyula cégei a kormányzati szervek kommunikációjára.

A kormányzati propaganda kedvenc reklámcégei, a Balásy tulajdonában lévő New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. ezen az áprilisban kiírt NIF-es tenderen is indultak, de ezt a munkát kivételesen nem ők vitték el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.