2020. október 5., hétfő

A TELEX LEGFRISSEBB HÍREI

TELEX.HU
Szerző: telex.hu
2020.10.05.


Belföld
Még mindig tart a belvárosi ingatlantrükközés

Nagyjából másfél évtizede zajlik a belvárosban egy játék. A lokális bérlők magas kedvezménnyel vehetnek meg az önkormányzattól ingatlanokat, erre a lehetőségre aztán mindenféle trükkel lecsapnak a vagyonos és baráti üzletemberek. A nyáron új lendületet kapott ez a biznisz.


Belföld
80-100 km/h-s szél is lehet az ország keleti részében

Jégesőre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Külföld
Trump kocsikázni ment a kórházból, hogy integethessen a tömegnek

Rövid időre elhagyta a Walter Reed Gyógyászati Központot az ott koronavírussal kezelt Donald Trump, hogy egy autóból integetve üdvözölhesse a kórház előtt miatta összegyűlt tömeget.

Kult
Belehalt a koronavírusba Kenzo Takada, világhírű divattervező

A leghíresebb japán-francia divatdiktátor - az első japán szabász, aki nevet szerzett Párizsban - vasárnap halt meg 81 évesen Párizs egyik elővárosában, egy Neuilly-sur-Seine-i kórházban.

Sport
A Napoli nem állt ki a Juventus ellen, 3-0-ra bukták a rangadót

45 percig, az első félidő végéig várták Torinóban, a Juventus stadionjában az ellenfél Napolit, majd amikor a vendégcsapat nem jelent meg, a játékvezető lefújta a Serie A harmadik fordulójának rangadóját, amít így szinte biztosan 3-0-ra, játék nélkül a Juventus nyert meg.

Sport
Bódis Tamás és Maráz Zsuzsanna kerülte meg leggyorsabban futva a Balatont

A férfiaknál Bódis Tamás, a nőknél Maráz Zsuzsanna nyerte a 221,9 kilométeres Ultrabalatont.

Külföld
Gyalogsági ásóval támadtak egy zsidó diákra egy hamburgi zsinagóga előtt

Gyalogsági ásóval rátámadt egy katonai ruhát viselő férfi egy zsidó diákra vasárnap délután egy hamburgi zsinagóga előtt. A támadót a zsinagóga közösségének biztonsági szolgálata elfogta, az áldozatot súlyos fejsérüléssel szállították kórházba.

Külföld
Ferenc pápa szerint a járvány rámutatott a kapitalizmus hiányosságaira

A piacgazdaság újragondolását, valamint az ENSZ reformját is szorgalmazza Ferenc pápa harmadik, Mindannyian testvérek című enciklikájában, amelyet vasárnap hoztak nyilvánosságra.

Belföld
Bogdán László testvére, Bogdán Gyula lett Cserdi polgármestere

Bogdán Gyula, a két és fél hónapja meghalt Bogdán László testvére lett a Baranya megyei Cserdi új polgármester az időközi választás eredménye alapján.

Belföld
A ZTE kapusa bevédett egy szabadrúgást, de a bíró nem adta meg a gólt

A Ferencváros hátrányból fordítva verte 2-1-re a Felcsútot, míg a Budapest Honvéd 4-2-re győzte le idegeben a Zalaegerszeget az NB I. hatodik fordulójában. Az Újpest súlyos vereséget szenvedett, 5-1-re kapott ki a Fehérvártól.

Sport
A ManUnited 6-1-es, a Liverpool 7-2-es verést kapott

Súlyos vereségbe szaladt bele a Premier League 2020-21-es szezonjának negyedik fordulójában a címvédő Liverpool, illetve a Manchester United is. Előbbi idegenben kapott ki 7-2-re az Aston Villától, utóbbi otthon szenvedett 6-1-es vereséget a Tottenham ellen.

Sport
Babos a legjobb 8 között párosban a Roland Garroson

A címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.

Gazdaság
Bezár Amerika második, Anglia legnagyobb mozihálózata

Több mint 500 angliai és amerikai moziját zárja be bizonytalan időre a Cineworld/Regal hálózat, amely Angliában a legnagyobb, az Egyesült Államokban a második legnagyobb mozihálózatnak számít, és emellett a magyar Cinema City hálózat tulajdonosa is.

Belföld
Bérfejlesztés, egyeztetés, büntetlenség a blokádot szervezőknek – az SZFE új vezetőségének ajánlata

Többek között kétlépcsős bérfejlesztést, az intézmény jövőjéről szóló, átfogó egyeztetést, valamint az egyetemi épületek blokádját szervezők büntetlenségét ígérték a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetői abban az esetben, ha azonnal befejeződik az intézmény dolgozóinak sztrájkja és október 7-ig az épületek blokádja.

Koronavírus
Trumpot hétfőn kiengedhetik a kórházból

Donald Trumpot, az Egyesült Államok elnökét szteroiddal kezelik koronavírusos megbetegedése miatt, és korábban oxigént is kapott. Erről számoltak be az őt kezelő orvosok.

Sport
Az utolsó centimétereken kapott ki a magát korán ünneplő világbajnok

A múlt héten világbajnoki címet szerző Julian Alaphilippe amatőr hibával veszítettel el a győzelmet a Liége–Bastogne–Liége kerékpárversenyen. Győzelme tudatában már ünnepelte magát, amikor Primoz Roglic megelőzte közvetlenül a célvonal előtt.

Sport
Roland Garros: az első kiemelt Halepet kiejtette egy lengyel tinédzser

A Roland Garros női versenyében az első számú kiemelt Simona Halep még a nyolcaddöntőn sem jutott túl, mert a 19 éves Iga Swiatek nagyon sima meccsen győzte le.

Külföld
Tízezrek tüntettek Minszkben, vízágyúval oszlatták őket

Ismét több tízezer ember vonult utcára vasárnap Minszkben Alekszandr Lukasenko belarusz elnök lemondását, új, tiszta és szabad választások kiírását és a politikai foglyok szabadon bocsátását követelve.

Sport
Giro: Valter Attila 49 helyet lépett előre

Diego Ullisi nyerte a Giro d'Italia második szakaszát. Az UAE olasz bringása hajrázott legjobban az agrigentói emelkedőn. Valter Attila a rózsaszín trikós Filippo Ganna csoportjával érkezett célba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.