2020. október 7., szerda

BELENDÜLTEK A NYUGDÍJASOKNAK CSODASZEREKET KÍNÁLÓK - KIFEJEZETTEN AZ IDŐSEBBEKET CÉLOZZÁK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.10.07.


Az utóbbi időben több olvasónk jelezte, hogy meglehetősen agresszíven keresték meg egészségügyi állapotfelmérést, immunerősítést kínáló cégek. Többekben felmerült, hogy ezek a vállalkozások valamilyen módon értesülhetnek a nyugdíjba vonulásról, mert ezt követően szinte azonnal megszaporodtak az ilyen telefonok.


„Nyugdíjasként az ilyen járványos időszakban különösen fontos, hogy vigyázzon az egészségére” – kezdte Erzsi beszámolója szerint egy immunerősítő csodaszert ajánló vállalkozás megbízottjaként bemutatkozó telefonáló. Olvasónkat azért háborította fel különösen ez a hívás, mert nincs még két hónapja sem, hogy nyugállományba vonult, és korábban sohasem keresték meg hasonló ajánlatokkal. – Azt hiszik, ha valaki már nem dolgozik, az meg is hülyül? – háborgott portálunknak.

Erzsi arra lenne kíváncsi, hogy honnan szerezhették meg a számát. Ezzel pedig úgy tűnik, nincs egyedül. Többekben is felmerült, hogy ezek a vállalkozások valamilyen módon értesülhetnek a nyugdíjba vonulásról. Más olvasónk is jelezte, gyanúsnak találja, hogy viszonylag rövid idővel időskori járandósága folyósítását követően szaporodnak meg az ilyen telefonok.

Az egész egyébként akár véletlen is lehet (akár tömegével hívogathattak mindenkit, a napközben ráérőket pedig nyugdíjasnak gondolják). Nemrégiben ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adott ki figyelmeztetést arról, hogy a koronavírus-járvány kiváltotta aggodalmakkal is visszaélve házalnak tisztességtelen vállalkozások hosszú élettel vagy jelentős egészségjavulással kecsegtető termékeikkel. Az ITM ugyan csak az internetes hirdetéseket vizsgálta, de logikus, hogy emellett ügynökök is belépnek a képbe.

Az ITM március óta közel száz megtévesztő webáruházat ellenőrzött próbavásárlással. Mint tudatták, hajmeresztő hazugságokkal környékezik meg a megtévesztésnek könnyen bedőlő célközönségüket. Az egyik oldal az állítólag 1896-ban született Erzsók nénivel készített álinterjúval ösztönzött vásárlásra. A kitalált matróna nyilatkozata szerint egy értisztító táplálékkiegészítőnek köszönheti, hogy ilyen tisztes kort élt meg.

Egy másik honlap szenzációként tálalta azt az álhírt, hogy Angela Merkel német kormányfőt egy magyar kórházban kezelték. A légből kapott tudósítás szerint az intézményben számára biztosított, magas vérnyomás elleni csodaszernek hála a kancellár „űrhajós lehetne”, az erei pedig „olyan tiszták, mint egy csecsemőé”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.