2020. október 27., kedd

OLYAN MEGYÉKBEN TERJED LEGGYORSABBAN A JÁRVÁNY, AHOL TAVASSZAL FERTŐZÖTTET SEM LÁTTAK

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.10.27.


Az elmúlt két hétben két olyan megyében azonosították népességarányosan a legtöbb fertőzöttet, amelyeket tavasszal szinte egyáltalán nem ért el a koronavírus. A hivatalos adatok alapján a jelenleg legfertőzöttebbnek tűnő Vas megyében a kijárási korlátozás május 1-i feloldásáig mindössze 14 esetet regisztráltak, az elmúlt két hétben azonban több mint hetvenszer ennyit. Nagyon hasonló a helyzet Nógrádban is: ott a nagy leállás végére 24 főig emelkedett a fertőzöttek száma, most az előző 14 napban azonban 816 esetet rögzítettek.

Bár ezekkel az adatokkal Vas és Nógrád eléggé kiemelkedik, de az elmúlt egy hónapban tartósan magas volt a népességarányos fertőzésszám Borsod-Abaúj-Zemplénben és Győr-Moson-Sopronban is. Veszprémben és Zalában pedig az elmúlt egy-két hét tendenciái aggasztóak némileg, az előző 14 nap adatai ugyanis arra utalnak, hogy gyorsulhat a járvány terjedése.

A hivatalos adatok alapján a legalacsonyabb átfertőzöttség Somogy és Tolna megyékben lehet. A főváros, ahol tavasszal a lakosságszámhoz viszonyítva is messze a legtöbb esetet regisztrálták, most ebből a szempontból csak az országos középmezőnyben van. (A grafikonon a nyilakkal vagy a legördülő menüben lehet váltani a kategóriák között.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.