2020. november 24., kedd

EZ JUT ESZÉBE A CSALÁDBARÁT MAGYAR KORMÁNYNAK A GYERMEKJOGOKRÓL - BRÜSSZEL, SOROS ÉS A JOGI KISKAPUK. DE LEGINKÁBB SEMMI.

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: kkerenyi
2020.11.24.


November 20-a 1989 óta a Gyermekjogok Világnapja:
ezen a napon fogadta el az ENSZ közgyűlése a Gyermekjogi Egyezményt (UN Convention on the Rights of the Child). Magyarország 1990-ben csatlakozott az aláírók köréhez, és 1991-ben ennek szellemében született a ma is érvényben lévő gyermekvédelmi törvény. Az egyezmény jóval több, mint egy szimbolikus gesztus: betartási kötelezettséget is ró az aláíró államokra. Éppen ezért különösen kínos, hogy a magát kereszténynek és családbarátnak tartó magyar kormány egyszerűen megfeledkezett erről a fontos dátumról.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki gyakran és szívesen hivatkozik arra, hogy a gyermekek az ország jövője, és előszeretettel fotózkodik óvodásokkal kampányidőszakban, a jeles napot a futballeredmények ismertetésével és könnyed, jóleső sorosozással kezdte egy rádióinterjúban. A világjárvány kapcsán azt is megemlítette, hogy a politikai érdekek helyett az emberi életek számítanak. Ehhez képest bármilyen, oktatást, gyermekjólétet, családpolitikát érintő megnyilatkozást mellőzött azon a napon, amikor nemzetközi szervezetek világszerte igyekeztek felhívni a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatott helyzetére...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.