2020. november 12., csütörtök

KORMÁNYZATI ZAVARODOTTSÁG, KAPKODÁS, DE JÓL FELÉPÍTETT PR-ÚTHENGER ÖVEZTE A SZIGORÍTÁSOK BEVEZETÉSÉT

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2020.11.12.


A dráma nem jó műfaj. Jobb, ha az ember azt kerüli, de vannak pillanatok, amikor itt van a döntés ideje, és akkor azt habozás nélkül meg kell hozni”

- mondta kedd este a közmédiában Orbán Viktor. Az interjút nagyjából 34 órával azután adta, hogy hétfőn minden eddiginél keményebb korlátozásokat jelentett be.

Akkor a rendelet szövegét még nem lehetett elérni a Magyar Közlönyben, azt viszont már lehetett tudni, hogy a rendelkezések szerdán nulla órától lépnek életbe. Vállalkozók, vendéglátásban, turizmusban, kereskedelemben, szolgáltatóiparban dolgozók, szülők, tanárok, diákok, döntéshozók várták feszülten, hogy megismerjék a rájuk vonatkozó pontos utasításokat. Miközben a kormány pont a gyors és hatékony döntések miatt kért felhatalmazást az Országgyűléstől, végül a végsőkig kivártak a rendelet feltöltésével, bizonytalanságban tartva több millió embert. Végigvettük, mi történt a szigorítások hatálybalépését megelőző napokban, és mely pontokon csúszott el a kormány gondosan felépített kommunikációs forgatókönyve.

Az elmúlt hetekben Európában és Magyarországon is napról napra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Míg a környező országokban sorra vezették be a szigorításokat, itthon meglehetősen enyhe korlátozásokkal fordultunk rá novemberre...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.