2020. december 2., szerda

KÉRI LÁSZLÓ: VÉGTELEN NAGY HAZUGSÁG ÉS GICCS AZ EGÉSZ ORBÁN-KORSZAK

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.12.02.


A jobboldal az elmúlt évszázad legnagyobb formátumú politikusaival, Tisza Kálmánnal, Bethlennel sőt, Roosevelttel, Helmut Kohllal egy sorban említve dicsőíti Orbánt, aki Kéri szerint inkább egy fordított Midasz király – bármilyen aranyhoz is nyúl, szarrá válik a kezében.


Már-már a kádári konszolidációt idéző hozsannázásokat írják sűrűn hálás kezek a jobboldali térfélen, miután rekordot készülnek jegyezni Orbán Viktor „uralkodásának” 14 évével. Egy Deák Dániel nevű udvari politológus nemes egyszerűséggel a XX. század legnagyobb formátumú politikusaival jegyzi egy sorban, Varga Judit miniszter bátran köszöntötte a főnökét egy közös képpel s a kommentárral, miszerint „történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok, további jó egészséget és sok erőt az előttünk álló munkához Miniszterelnök Úr!” Ön miként látja ezt a közel másfél évtizedet – hagyott-e maga mögött történelmi lábnyomot?

– Emlékszik maga még Lázár Györgyre?

Én már sajnos igen.

– ’73-tól ’87 nyaráig ő volt a miniszterelnök Kádár alatt. Nos, nála unalmasabb, jellegtelenebb politikus kevés volt, azt sem tudjuk már, hogy ki volt. Pár éve halt meg 98 évesen. Nos, ő is hosszú ideig volt politikus – mondhatni orbáni magasságban – és mára már senki sem emlékszik rá. Hozzá képest Orbánra minden bizonnyal jóval tovább fogunk emlékezni, kérdés, hogy milyen okból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.