2020. december 2., szerda

TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS: SZÁJERRŐL NEM KELL BESZÉLNI, A KÉPMUTATÁST NEM MOST TALÁLTÁK KI

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2020.12.02.


A filozófus szerint a magyar kormányfőt gyűlöli az ország, amelyet morálisan lezüllesztett, és a járványban az is kiderült: rosszul is kormányoz.


Változásra van szükség: Orbán Viktor nem maradhat az ország élén. Morálisan lezüllesztette és tönkre tette ezt az országot. Ehhez mások is hozzájárultak, de ma ő Magyarország szinte teljhatalmú vezetője, úgyhogy Orbánnak mennie kell! – jelentette ki Tamás Gáspár Miklós az ATV kedd esti Egyenes beszéd című műsorában A filozófus, mint mondta, Szájer József ügyéhez nem kíván hozzászólni egyáltalán, más ember magánügyeiről nem kell a nyilvánosságban beszélni, és a képmutatást nem most találták ki. Ugyanakkor leszögezte:

„mára olyan állapotba jutott a magyar politikai rendszer, hogy egy viszonylag tapasztalatlan és csekély tehetségű ellenzék hatalomra kerülése is közérdek.”

Ezt többek között Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának Origóban megjelentetett, majd visszavont, „Európát Soros gázkamrájának” ábrázoló, nemzetközi felháborodást kiváltó cikkére is alapozta. Tamás Gáspár Miklós kifejtette: amikor az emberek elolvasták azt a szörnyűséges cikkét, rengetegen fölháborodtak, de nagyon kevesen figyeltek fel egy másik tényezőre: amit ez az ember állít, az nem igaz. – Ilyen cikk legalább 40 jelenik meg egy átlagos héten ugyanezzel a tartalommal, csak legfeljebb „nem ilyen ügyesen megírva”, például a Magyar Nemzetben napi 5-6, de például az Origón, Mandineren, a Pesti Srácokon is rendszeresen. Demeter Szilárd most azt állítja, hogy a nyitott társadalom fogalma azt jelenti, hogy beengedik a bevándorlókat – mondta filozófus. Kiemelte:

„Ehhez képest a nyílt társadalom fogalmát 1945-ben írta le Sir Karl Popper (osztrák származású angol-zsidó filozófus), A nyitott társadalom és ellenségei című, magyarul 2001-ben megjelent munkájában. A bevándorlásról szó sem esik benne, és maga Soros György sem foglalkozott ezzel, aki egyébként tanítványa volt Poppernek. Soros György azt gondolja a bevándorlás kérdéséről, mint a világon a legtöbb liberális. Ez tehát hazugság, ami nem tartozik a nyitott társadalom fogalmához.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.