2020. december 18., péntek

MÉSZÁROSÉKÉ LEHET AZ EGÉSZ TIGÁZ, BIGE LÁSZLÓT ŐRIZETBE VETTÉK

ÁTLÁTSZÓ / HETI MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.12.18.


Forbes: A teljes Tigáz Mészárosékhoz kerülhet


A lap több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó tőzsdei befektetőcég, az Opus Global Nyrt. tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Tigáz teljes részvénycsomagját – a szolgáltatóban az Opus eddig is érdekelt volt.


Telex: Őrizetbe vették Bige Lászlót, az egyik leggazdagabb magyart

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a lap, és infomációjukat a rendőrség is megerősítette. A nagyváradi születésű Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát. Bige László cégei (a Bige Holding) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban egy környezetvédelmi ügyben megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Bige mindig előszeretettel magyarázta a vizsgálatokat azzal, hogy ő nem része a NER-nek.

24.hu: Nyomoznak a Fidesz parlamenti képviselőjének birtokán elköltött uniós pénzek miatt

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt. A lap szeptember elején tárta fel, hogy a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”.

Index: Razzia Pozsonyban, rendőrök és kommandósok jelentek meg a parlament épülete előtt

Rendőrök és kommandósok jelentek meg csütörtök kora délután a pozsonyi parlament épülete előtt – írta meg a Körkép. A szlovákiai magyar portál szerint a téren hat rendőrautót és 20 járőrt lehetett látni. Az egyik kormányzó párt, a Szabadság és Szolidaritás Facebook-posztban azt pendíti meg, hogy a rendőrök Peter Žigáért, a Robert Fico vezette, a 2006 és 2010 közötti kormány gazdasági miniszteréért mentek, akit a délelőtti órákban helyezett vád alá a a legsúlyosabb törvénytelenségeket vizsgáló Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA).

444: Az Európai Néppárt elvette Deutsch Tamás felszólalási jogát, és visszahívták minden pozíciójából

Tanácskozott az Európai Néppárt (EPP) frakciója, és eldöntötték, mit kezdjenek a frakcióvezető Manfred Webert a gestapósokhoz hasonlító Deutsch Tamással és a Fidesszel. Az elfogadandó nyilatkozat szerint az EPP hitet tesz az európai értékek és a jogállamiság mellett, és történeti sikerként értékeli a jogállamiság-mechanizmust, amit a Fidesz hamarosan majd az EU bíróságán támadhat meg. Ezenkívül erőteljesen elítélik Deutsch nyilatkozatát, és kijelentik azt is, hogy az, ahogy a Fidesz rendszeresen az európai értékek meg az EU ellen támad, nem fér össze a pártcsoport alapértékeivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.