2021. január 20., szerda

A TÖRTÉNELEM LEGSÖTÉTEBB AMERIKAI ELNÖKE TÁVOZIK A FEHÉR HÁZBÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.01.20.


Vége a négy évig tartó rémálomnak, a soha nem tapasztalt borzalomnak. Vége egy nárcisztikus pszichopata uralmának, az “alternatív tények” világának, az embertelenség, a gyűlölet és a gonoszság iszonyatos korszakának. A legsötétebb ember távozik a Fehér Házból, aki valaha magas pozíciót betöltött Amerikában. Trump mindennek ellentéte volt, mint amit Amerika jelent. Ha választani kellett két dolog közül, biztos kézzel választotta mindig a rosszat, az embertelent, az aljast. A megtestesült Gonoszra emlékeztetett, akinek szellemiségét január 6-án láthatta mindenki.

Trump szellemiségét az mutatta meg, amikor emberi mivoltukból kifordult hívei megrohamozták a Capitoliumot, ő pedig hazafiaknak nevezte a terroristákat, akiket “szeret”. Trump egész elnöksége alatt talán egyszer ejtette ki a száján szívből a szeretet szót, amikor a QAnon összeesküvés-elmélet sámánjának vezetésével a társadalom legalja, söpredéke halálos támadást intézett a törvényhozás épülete, a szenátus és a képviselőház tagjai ellen.

Azokat a terroristákat szerette, akik az Egyesült Államok alelnökét fel akarták akasztani. Azt az embert, aki négy évig támogatta mindenben, de ő árulónak nevezte, mert nem volt hajlandó elcsalni a választás eredményét az ő javára. Ez Donald Trump. Minden aljasság, embertelenség és gonoszság élő szobra. Aki látta a QAnon-sámánt, aki látta a konföderációs zászlóval masírozó embert a Capitoliumban, aki látta a Pelosi irodájában az asztalra tett lábbal parádézó embert, az látta Trumpot. Ez ő maga, ezek az emberek az övéi.

Mindent elmond Trumpról, hogy az 1800-as évektől kezdve nem hajtottak végre annyi szövetségi halálos ítéletet, mint az ő utolsó fél évében. Trump rendelte el a kivégzések újrakezdését. Az utolsó kivégzést Biden beiktatása előtt négy nappal hajtották végre egy fekete férfin, Martin Luther King születésnapján. Martin Luther King lelkészként ellenezte a halálos ítéleteket. Ha várnak négy napot, akkor ezt az embert már soha többé nem végezték volna ki, mert Biden véget akar vetni a szövetségi szintű kivégzéseknek. Egyre kevesebb államban van halálos ítélet és nagyon keveset hajtanak végre belőlük. Trump, akit még lehetett, megöletett.

Kegyelmet adott viszont a bűntársainak, orosz kémeknek, és olyan bűnözőknek, akik dollár tízezreket, százezreket fizettek azoknak, akik Trumpnál kijárták számukra a kegyelmet. Amerika történetében soha nem volt még olyan elnök, aki adócsaló és ennyire korrupt lett volna, mint Trump, aki az elnöki kegyelmet is korrupcióra használta fel. Trump volt az, aki a határon elszakította a spanyolajkú illegális bevándorló kisgyermekeket az édesanyjuktól. A legutóbbi összesítés szerint még mindig van 500 gyerek, akit keresnek a szüleik, és nem tudja az adminisztráció sem, hogy hol vannak. Sok embertelen aljasságot követett el Trump, de amit a kisgyerekek elszakításával tett, az talán mind közül a legaljasabb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.