2021. február 7., vasárnap

SEGÉLY HELYETT A NÉP HÜLYÉNEK NÉZÉSÉRE ÉPÜLŐ GAZDASÁGPOLITIKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.02.07.


Tudom, ez távolról sem annyira érdekes és kattintásbarát téma, mint az, hogy az állampárt kommunista hírszerzőből lett biztonságpolitikai szakértője, bizonyos Földi László már az internet lekapcsolásának szükségességét feszegeti (erről is majd holnap), viszont cserébe sokkal húsba vágóbb és jelen idejűbb, sok ember átverését sorsát érintő ügyről van szó.

Miután Orbán csütörtökön megadta a hangot a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara gazdasági évnyitóján, azóta nyomják, mint süket a csengőt. Vasárnap reggel 8 óra 10 és 9 óra 42 között az állami-fideszes hírügynökség (MTI) az alábbi három, tömény agymosást szolgáló hírrel sokkolta a felhasználókat. A Fidesz propaganda és választási kampánystábja nem kevesebb mint három beszélő fejet szalajtott be ma reggel a közpénzmédiába, hogy egymás szájából kapkodják ki a csütörtök óta propaganda varázskifejezésnek számító 10 millió forintos KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖNT.

Érdemes lesz Parragh László csempésből lett iparkamara elnök, Varga Mihály közepes képességű könyvelő és pénzügyminiszter, valamint Kovács Árpád, Költségvetési Tanács elnök okoskodásaiba lent beleolvasni, addig is felvetnék néhány dolgot. Ha ők nem unják, én se unom. Matolcsy megszólalását picit hiányolom, bár valószínű, hogy legutóbbi publicisztikájában, amelyben véletlenül bevallotta, hogy még a románok is sikeresebb gazdaságpolitikát vittek, mint Orbánék, most egy ideig nem fogunk hallani róla.

Szóval elfogyott az egyébként birkatürelmű nép egy részének türelme, úgyhogy most az elvtársak tényleg segítenek. Egy évig szartak rá, hogy hány vállalkozás ment tönkre, mert ők nem hisznek a segélyben, most pedig újra a bankok hímtagjával verik a gazdasági újraindítás csalánját. Mert ők segítenek, támogatnak.

Miután 5 nappal ezelőtt érkezett Brüsszelből 304 millió euró (mai árfolyamon 108 milliárd forint) munkahelyek megőrzését szolgáló programok támogatására, beleértve az egyéni vállalkozók támogatását is (200 millió euró már novemberben megérkezett), kitalálták, hogy ekkora nagyságrendű pénzből kaphatnak akár 10 millió forint banki HITELT a vállalkozások. Mert ők nem adósságba kergetnek, nem kölcsönből kölcsönbe taszítanak, nem eladósítanak, hanem támogatnak. A haverok között már szétosztogatták a vissza nem térítendő állami támogatásokat (Mészáros felvette a közel 18 milliárdot a szállodaláncára, majd szélnek eresztett egy rakás dolgozót), a pórnépnek marad a hitel és az adósság.

Ezért aztán semmit nem bíznak a véletlenre. Vasárnap örömére három fideszes katonát küldenek be a közmédiájukba, hogy elmesélje, mekkora nagy segítség lesz a kis- és középvállalkozásoknak innentől számolva tizenhárom évre eladósodni, közben adót, járulékokat is fizetni, miközben a retyerutya zsebbe kapta/kapja a vissza nem térítendő adófizetői milliárdokat. Lehet örülni, kedves vendéglátósok és más érintettek! Nem mindenki születik Rogán feleségének, apósának és egyéb csatolmányának, hogy 1,6 milliárd forint állami hitelt vágjon hozzá a NER-közeli állami bank. Hát ez van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.