2021. február 22., hétfő

TÉNYLEG A SOR VÉGÉRE KERÜL, AKI VISSZAUTASÍTJA A KÍNAI VAKCINÁT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.22.


...elfogtunk egy levelet, amit egy háziorvos írt a páciensének.

Kedves Páciensünk!

Megkaptuk Kormányhivataltól azt az oltási listát, melyen az Ön neve is szerepel, így a héten tudjuk oltani a Sinopharm oltóanyaggal. Az oltóanyag még nem érkezett meg a rendelőbe, ezért nem tudjuk, hogy melyik napon kerül sor az oltás beadására.

Kérem, legkésőbb kedd éjfélig ( 02.23) jelezzen vissza, hogy a héten meg tudja-e oldani, hogy rövid határidővel, de előre megbeszélt időpontban megjelenjen az oltásra.

Kérem, hogy aki az elmúlt fél évben átesett a Covid fertőzésen, vagy az elmúlt egy hónapban volt lázas betegsége, vagy összességében rossz jelenleg az általános állapota, az ezeket is írja meg részemre. Ha a fentiek nem fordultak elő, akkor kérem, hogy a válaszban csak a teljes neve és egy igen, vagy nem szerepeljen.

Aki nem tud jönni, azt a listában rögzítjük és sajnos a sor végére kerül. A korábbi tapasztalatok alapján nem tudjuk, hogy mikor kapunk megint olyan listát, amin szerepel a neve és értesíthető
.” (A szerk. megj.: Az orvos nevét nem írjuk ki, hiszen nem az ő sara hogy ilyen levélnek meg kell születnie 2021 február második felében Magyarországon.)

Hónapokig beoltatlan maradhat, aki nemet mond

E sorok írójának az egyik ismerőse arról számolt be, hogy háziorvosa telefonon hívta: jöhet ezen a héten Sinopharm-oltásra, ha azonban nem fogadja el, akkor hónapokig nem juthat majd vakcinához. Azt is közölte, hogy a beoltandók listáját úgy kapják meg, hogy minden névhez hozzá van rendelve a neki szánt oltóanyag típusa. Igaz, a háziorvos ezen belül „variálhat”, amihez azonban az kell, hogy akarjon, és sikerüljön is neki, lebeszélni/rábeszélni egyikről/másikra a pácienseit. Amúgy megerősítette, hogy a héten csak Sinopharmát kaptak a praxisok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.