2021. február 22., hétfő

ÚJRA BAJBAN A MET: MOST A NAV AKAR BEHAJTANI KÖZEL 250 MILLIÓT IVÁNYI GÁBORÉKON

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2021.02.22.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számlájára terhelt közel 250 millió forintnyi hátralékot (egészen pontosan 246 134 000 forintot, amelyből 90 millió forint késedelmi büntetés), mely az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti – adta hírül hétfői közleményében Iványi Gábor szervezete.

A rossz hír nem sokkal azután érte a MET-et, hogy február 3-án váratlanul visszaadta a NAV a MET jogosultságát a személyi jövedelemadóból feljánlható egyházi egy százalék fogadására.

A MET közleményében hangsúlyozza, hogy csak az pénzügyi veszteség, ami az egyházi státuszuk még 2011-ben történt alkotmánysértő elvétele miatt az egy százalékok felajánlása révén érte őket az elmúlt években, ennek a most kiírt hátraléknak két-háromszorosát teszi ki, azaz könnyedén ki tudnák fizetni adóhátralékukat, ha a kormány nem hoz diszkriminatív törvényt a szervezet kárára. (Tehát hiába kapták most vissza az egyszázalékos támogatások fogadásának lehetőségét, az elmúlt években elmaradt ilyen jellegű összegekből a MET még egy forintot sem látott.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.