2021. március 25., csütörtök

46 MILLIÁRDÉRT ÉPÜL A KŐBÁNYAI GIGASPORTCSARNOK, A POLGÁRMESTER INGYEN ADTA ÁT A TELKET AZ ÁLLAMNAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.03.25.


Bár hivatalosan még nem jelent meg a tender eredménye, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalára már felkerültek azok a dokumentumok, amelyekben szerepelnek a Kőbányai Multifunkcionális Sportcsarnok és Uszoda kivitelezői. Azok pedig vérbeli NER-cégek: a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló ZÁÉV, a Paár Attilához köthető Magyar Építő Zrt., és a Szíjj Lászlóhoz tartozó Közgép. A dolog pikantériája, hogy a beruházás helyszínéül szolgáló telkeket D. Kovács Róbert kőbányai fideszes polgármester ingyen adta át az államnak – a koronavírus első hulláma miatti vészhelyzet utolsó napját kihasználva egymaga döntött erről a képviselőtestület helyett.


Elsőként Paróczai Anikó, a Momentum XIX. kerületi képviselője, a párt Kőbánya – Kispest országgyűlési képviselőjelöltje tette közzé a Facebook-oldalán néhány napja, majd a Világgazdaság is megírta, hogy a több mint 13000 négyzetméteres Kőbányai Multifunkcionális Sportcsarnok és Uszoda építését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyerte el.

A közbeszerzési eljárást tavaly novemberben indította el az állami tulajdonú BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., mint a projekt lebonyolítója.

A kiírás szerint az eljárás tárgya “a Budapest, belterület 38403/12 hrsz. alatti ingatlanon új sportcsarnok és parkolóház – melynek nettó és egyben hasznos alapterülete 30 530,19 m2 – és 5 db felvonó berendezés, illetve a 38403/4 hrsz. alatti ingatlanon új uszodaépület – melynek nettó és egyben hasznos alapterülete 15 137,18 m2 – és 2 db felvonó berendezés kivitelezése”. Továbbá megépül egy 40,4 m fesztávú acélszerkezetű, közút feletti összekötő tető is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.