2021. március 25., csütörtök

MEGKEZDTÉK A NÉLKÜLÖZHETETLEN DOLGOZÓK OLTÁSÁT, ÚGY NÉZ KI, A TANÁROK MÉG MINDIG NEM AZOK A KORMÁNYNAK

MÉRCE
Szerző: FAZEKAS LÁZÁR BENJÁMIN
2021.03.25.


Az Operatív Törzs a tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, a vírus gyors terjedése miatt kiterjesztik az oltásra jogosultak körét, és a 65 éven felüliek és krónikus betegek (illetve természetesen a kormány tagjai) mellett megkezdik a kritikus infrastruktúrákba tartozó szolgáltatók, nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosító dolgozóinak oltását is.

Az Operatív Törzs (ahogy az oltási terv több részéből is) arról csak részleteket árult el, kik számukra a nélkülözhetetlen és kritikus dolgozók. Az általuk említett vállalatok, amiknek munkavállalóit vakcinálni kezdik a BKK, a MÁV, a Paksi Atomerőmű és a Magyar Villamosművek. Ezek természetesen rendben is vannak, hiszen a járvány alatt is személyesen dolgozni kényszerülőknek ingáznia kell a fenti közlekedési vállalatok igénybe vételével, és elektromosság nélkül sem maradhat az ország.

Mindezek mellett úgy tűnik, egy csoportot megint csak elfelejtettek: a tanárokat.

Szintén tegnap a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Szabó Zsuzsa az ATV-nek azt nyilatkozta: bár hivatalos adatok erről nincsenek, de a szervezet saját felmérése szerint a járvány eddigi egy évében 60 tanár vesztette életét a koronavírusban, illetve annak szövődményeiben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.