2021. március 15., hétfő

A MÁRCIUSI IFJAK ÉS A VAKCINAFORRADALOM

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.03.15.


Hol jártál Sándor, hogy hál' istennek, napok óta nem láttunk, évődtek a márciusi ifjak az egyik budapesti híd névadójával. A Maldív-szigeteken voltam, magángéppel, mondta Petőfi. Időközben Jókai is befejezte a sorban állást az oltóponton, felvette a kínai vakcinát. Vasvári meg annak örült, hogy külföldre küldte az asszonyát takarítani. Hadd kupálódjék ott abban a libernyákos kócerájban, ha már idehaza a brüsszeli bürokraták keresztbe feküdtek neki! Hírnök jött, s lihegve szólt: az ellenzék oltásellenes! Brüsszel, mondta erre valaki, mire a többiek rávágták: egészségedre!


Minden együtt volt a forradalomhoz, csak még azt nem tudták, hogyan kell nekiállni. Mint tót az anyjának? Soha nem láttak még forradalmat, halványlila segédfogalmuk sem volt, mi kell ahhoz, hogy kitörjön. Kit szoktak ilyenkor kiszabadítani, és honnan?

Azért a Petőfinek, nem hiába volt költő, kezdett derengeni valami. Nemzeti konzultáció kell a nyitásról, ami valójában zárás, mondta. Előző este, biztos, ami biztos, gondosan összeplagizálta a Nemzeti dalt. Egy bolgárkertész vetőmag-katalógusából vette át az idézeteket, hátha jó lesz még valamire. Szólítsatok dr. Petőfinek, mondta Schmitt Pál hanglejtését utánozva. Azok meg csak mosolyogtak: költő, az ilyet nem kell komolyan venni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.