2021. március 24., szerda

MOK-TITKÁR: "ÚGY ÉREZZÜK, A KÖZVÉLEMÉNY ÉS A DÖNTÉSHOZÓK JELENTŐS RÉSZE MINTHA NEM FOGNÁ FEL A BAJ MÉRTÉKÉT"

HVG / ITTHON
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2021.03.24.


A nyitásról szóló üzenetet sokan érthetik úgy, hogy valójában nincs olyan nagy baj, pedig most az lenne a megfelelő üzenet, hogy a következő néhány hetet még szánjuk rá a bezárkózásra – indokolta Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára, miért volt szükség javaslataikra a súlyosbodó járványhelyzet kezeléséhez. Az intenzív terápiás szakorvos szerint ha nem tartjuk be a szabályokat, eljuthatunk oda, hogy Európában már nem Bergamo, hanem valamelyik magyar nagyváros lesz az elrettentő példa.


hvg.hu: Hétfőn a közvéleménynek és a döntéshozóknak szánt javaslatokat hozott nyilvánosságra a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről. Ebben azt kérik, hogy a lakosság csak rendkívül indokolt esetben mozduljon ki otthonról, valamint felvetik a további szigorítások szükségességét. Miért és mi alapján érezték, hogy most kell kiadni ezt az állásfoglalást?

Svéd Tamás: Leginkább azért, mert a december óta csökkenő esetszámok miatt az általános hangulat sokáig inkább reménykedő volt, hátha megússzuk. A harmadik hullám altatott minket egy darabig, azt vártuk, hogy majd a karácsonyi rokonlátogatás és a szilveszteri bulik után néhány héttel érkezik, de nem így történt, és ez mindenkit bizakodással töltött el. Most pedig hirtelen és durván itt van a nyakunkon, mégis úgy érezzük, a közvélemény és a döntéshozók jelentős része mintha nem fogná fel a baj mértékét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.