2021. április 10., szombat

GULÁCSI VAGY VISSZAVONJA A VÉLEMÉNYÉT, VAGY KIRÚGJÁK A VÁLOGATOTTBÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.04.10.


Nincs vége a Gulácsi-Petry ügynek. A magyar futball valódi irányítója és tulajdonosa, Orbán Viktor megszólalt, és azt mondta, Gulácsi Péter “megbontotta a csapategységet”. Már fel sem tűnik neki, hogy egy miniszterelnöknek semmi köze nincs a magyar futball-válogatotthoz, ezért Orbán világossá tette, hogy “a csapategységet helyre kell állítani”. Orbán szerint a csapategységet Gulácsi bontotta meg azzal, hogy magánemberként kiállt a melegházasság joga mellett, és kinyilvánította egyetértését “a család az család” mozgalommal. A NER-ben nincs magánélet, mindenki Orbán katonája.

Az elmondottakból az következik, hogy Orbán szerint a magyar válogatott minden játékosának egységesen és hivatalból homofóbnak kell lennie. Ezt az egységet kell helyreállítani, hogy senki ne legyen a csapatban, aki nem a NER hivatalos ideológiáját vallja, és nem ítéli el magánemberek szabad élethez és egyenlőséghez való jogát. Az egység nyilván csak egy esetben állítható helyre, ha Gulácsi adja fel a nézeteit, és nem a csapat többi része, akikről Orbán feltételezi, hogy a diszkrimináció hívei. Mert a magyar nemzeti válogatottnál ez alapkövetelmény. Sokkal inkább, mint a dekázás, a fejelés vagy a sarkalás.

Magyarország teljhatalmú diktátora, aki egy fideszes házibajnokságot csinált a független magyar labdarúgásból és az MLSZ önállóságát, függelenségét ugyanúgy felszámolta, mint az SZFE esetében, a maga alig burkolt módján megmondta, hogyan lehet helyreállítani az egységet. Azt mondta: “az edző, Marco Rossi, valamint a csapatkapitány, Szalai Ádám munkájának minőségén múlik a következő hónapok sikere”. A vájtfülű NER-lakó ebből ért: Szalai dolga lesz, hogy Gulácsit valahogy megpuhítsa, vonja vissza és tagadja meg a szabadelvű nézeteit, és csapattársaihoz hasonlóan térjen vissza a fasiszta értékrendhez.

Ha ez nem sikerül, akkor Marco Rossi feladata, hogy meghozza a döntést: Gulácsinak mennie kell. Nem védhet tovább a válogatottban. Nem lehet, hogy a magyar védelem mögött egy olyan ember védje a hálót, aki nem ítéli el a szájeri alaptörvény szellemében az azonos neműek jogait, és ezzel kiszolgáltatja a csapat sikereit, ahogy Orbán mondta. Az a kapus, aki nem gyűlöli, nem utasítja el és nem veti meg polgártársai szabadságjogait és szabad magánélethez való jogát, az nem tud együtt mozogni a fasiszta nézeteket valló védelemmel. Minden bizonnyal a labda mellé nyúl. Ilyen kapus nem lehet a válogatott kapusa. Nem képviselheti Magyarországot egy nem gyűlölködő, tisztességes, békés, toleráns ember. Ez nem kompatibilis az orbáni Magyarországgal.

A magyar válogatottnak nem elég jól futballoznia, az Orbán-rendszer ideológiáját is képviselnie kell a pályán. Magánvéleménye egy játékosnak sem lehet. A külügy a Herha-Petry-ügyben ugyan azt nyilatkozta, hogy “a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan”, de ez csak a fasiszta és a náci vélemények korlátozására vonatkozik. Gulácsi véleménynyilvánításának joga szabadon korlátozható, ha azzal megbontja a NER, a centrális erőtér egységét. Petryt a rasszizmusáért és a homofóbiájáért egy magánklub nem rúghatja ki, a magyar válogatott a toleranciája miatt kirúghatja a kapust...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.