2021. április 11., vasárnap

KUNETZ: AKI KÍNAI VAKCINÁT KAPOTT, AZ TOVÁBBRA IS ÚGY VÉDEKEZZEN, MINT AKI NINCS BEOLTVA

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2021.04.11.


Az egészségügyi szakértő szerint, amíg nem tisztázódik a helyzet a Siopharm hatékonyságával kapcsolatban, addig a kínai oltóanyaggal beoltottakat nem lehet a védettek közé számolni.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, már a kínaiak is elismerték, hogy nem elég hatásos a vakcinájuk. Gao Fu a kínai Népegészségügyi Központ vezetője a szombati csengtui sajtóértekezletén azt mondta, hogy a kínai koronavírus-ellenes vakcináknak „nem túlságosan magas a védelmi képességük”, s a hatás fokozása érdekében a kormány fontolgatja az oltások keverését.

A hírre Dr. Kunetz Zsombor a közösségi oldalán reagált.

„A cikkek szerint a kínai Népegészségügyi Központ vezetője, Gao Fu azt nyilatkozta, hogy a kínai vakcinák tekintetében „nincs túl magas védettségi arány" – ami azt jelenti, hogy a beoltottak között nem lesz nagyon magas arányú azon személyek száma, akik védettek lesznek a fertőzéssel szemben, azaz nem kapják el a vírust. (Hogy ez pontosan mit jelent a megbetegedések súlyosságát tekintve, arra sajnos nincs adat. Éppen ez a probléma ezzel az oltóanyaggal kapcsolatban, hogy ezeket a információkat a fázis III-as vizsgálata hiányában nem ismerhetjük)” – olvasható bejegyzésében.

„Nagyon fontos azt megérteni, hogy annak ellenére, hogy a kínai vakcina hatékonysága a bejelentés szerint nem olyan erős, mint az egyéb nyugati vakcinák hatékonysága, mégis hasznos lehet. Egyrészt erre valószínűleg majd más vakcinákkal „rá lehet oltani", vagy hatékonyságát egy harmadik oltással lehet fokozni” – hívja fel a figyelmet a szakember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.