2021. május 14., péntek

LÓFEJ A DUNNA ALATT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.05.14.


A maffia most épp a bérlakásaitól akarja megfosztani az önkormányzatokat törvényi erővel, mégpedig úgy, hogy töredékárért adatná el velük. Aki ért ehhez – és aki nem – azt mondja, a cél az, hogy az ilyen ötös számú tagkönyvek fillérekért vehessék meg a bérleményt, illetve, hogy a ner-lovagok, oligarchák, csókosok és fekete napszemüvegesek fölvásárolhassák azokat. A haszon a maffia szempontjából kettős, újabb tökönrúgás az önkormányzatoknak, illetve a hiénák kielégítése. Az viszont, hogy ez az akció szintén a hozzáértők – és otusiderek szerint is – a hajléktalanok számát növeli, a Fidesznek édesmindegy, hiszen mint tudjuk, maga a fogalom hiányzik a szótárukból.

S ha mégis akad utcán élő polgártárs, márpedig akad, az kizárólag rendészeti probléma vagy esztétikai kérdés. Az én városomban is annyira zavarta a belváros fideszista önkormányzati képviselőjét a hajléktalanok padon ücsörgése, hogy inkább leszedette azokat – mármint a padokat –, így az ügyet meg is oldotta. Ennyit jelent a Fidesznek egy ember élete, vagy ennyit sem. Míg a járványban a halottakat azért úgy ahogy megszámolják, a homelessek még csak egy számot sem érnek, mert nincsenek is. Minderről már sokat diskuráltunk, és semmi sem változott, ideje volna tehát a kezünkbe venni a sorsunkat, nem csak a Fidesz által irányítottan elszenvedni azt.

Az én városom fuldoklik a nyomorúságban a maffia szemétsége miatt, az elvont pénzekből egy petákot sem kapott vissza, holott mosolyogva tárgyaltak róla miniszteriális szinten. Képek jelentek meg a helyi sajtóban, amelyeken jámbor polgármesterünk magával Gulyás Gergellyel egyeztet arról, mennyi sok pénzt ad vissza a Fidesz abból, amit jogtalanul elvett. Aztán egyszer csak meglátta az újságban, hogy semennyit sem. Mindig csodálkoztam, hogy ez az én polgármesterem meddig játssza a Fidesz által ráaggatott szerepet, szerepel díszletként képeken, ahol a maffia bemutatja, lám tárgyalunk vele, aztán képen köpi.

Ez a technika. Mindennel és mindenkivel ezt játsszák, önkormányzatok, egyetemek, boldog és boldogtalan csak díszlet a fideszcirkusz színpadán, és előbb-utóbb nem ártana azt mondani, elég. Úgy tűnik, ez a lakásügy volna az, amikor a pohár túlcsordul, és míg a jámbor polgármesterek a polkorrektség örve alatt sóhajtoznak, és mondogatják, jajj, mi lesz velünk, más forgatókönyv is van, illetve lehetne. Ki más, mint a partizán Hadházy képviselő mondja nekik: „Arra bátorítom az önkormányzatokat…tagadják meg a jogszabály végrehajtását”. Illetve drámaibban: „Eljött az idő, amikor meg kell szegni a törvényeket, most az önkormányzatokon a sor”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.