2021. június 25., péntek

ÁDER JÁNOS ALÁÍRTA A FUDAN-TÖRVÉNYT IS

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2021.06.25.


Bár a homoszexuálisokat a pedofil bűncselekmények elkövetőivel összemosó törvény szentesítésével ellentétben nem adott ki hozzá újabb közleményt, Áder János államfő a csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint aláírta A Budapest Diákváros megvalósításáról, illetve A Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényeket.

A ferencvárosi Duna-partra tervezett projektről szóló törvényeket június 15-én, többek között a Fidesz homofób törvénye és lakásprivatizációs szabályozásával egy napon fogadta el a kormánypárti kétharmad.

A múlt héten elfogadott törvény értelmében a Fudan Egyetem budapesti campusához, valamint a Diákváros megépítéséhez szükséges ingatlanokat adták át a beruházásokért felelős szerveknek. Az elfogadott törvény szerint a Diákváros megépítését nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak nyilvánították.

Mint emlékezetes, a Fudan ügye hatalmas tiltakozási hullmámot gerjesztett, június 5-én tízezren tüntettek a Kossuth téren a tervezett beruházás ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.