2021. június 24., csütörtök

VÁSÁRHELYI MÁRIA: A MAGYAR KULTÚRA SZÍNE-JAVA SOHASEM FOG BEÁLLNI A SORBA, HOGY ALAMIZSNÁÉRT KÖNYÖRÖGJÖN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.06.24.


Vásárhelyi Mária szociológus szerint teljesen abszurd, hogy a XXI. században, a hatalom dönti el, ki a magyar, mi a magyar kultúra, mi a feladatuk a magyaroknak a világban, ahogy azt is, hogy egyáltalán ilyesmiről beszélnünk kell. A Magyar Kultúra Alapítvány a klientúra további etetését szolgálja, már most tudják, kiket akarnak támogatni. Ám a magyar kultúra léte se Demeter Szilárdtól, se Orbán Viktortól nem függ, kizárólag csak azoktól az alkotóművészektől, értelmiségiektől, akik magát a magyar kultúrát hol könnyebb, hol nehezebb körülmények között létrehozzák. Igaz, anyagilag nagyon nehéz körülmények között élnek, de sohasem fognak beállni a sorba, hogy alamizsnáért könyörögjenek.


Június 1-jén jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közlönyben, hogy bő 600 millió forintnyi tőkét biztosít az állam a Magyar Kultúráért Alapítvány létrehozására. A Magyar Kultúráért Alapítvány egy újabb kifosztás?

Inkább a klientúra további etetése. A pénzt Demeter Szilárd fogja elosztani. Nyilván már most tudják, kiket akarnak támogatni. Ahogy láttam, megjelent valami folyóirat-támogatási pályázat is, amit július 1-jén adnak ki, és július 1-jéig lehet beadni a pályázatokat rá, tehát már a látszatra sem vigyáznak. Teljesen nyilvánvaló, hogy az a pénz már régen el van osztva a klienseknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.