2021. július 5., hétfő

ÁLLAMI PÉNZEK HIZLALTÁK A FIDESZES KÉPVISELŐ ÉRDEKELTSÉGEIT 2020-BAN

MFOR.HU
Szerző: SZÉKELY SAROLTA
2021.07.05.


Az Orbán-család ügyvédjeként is ismert fideszes képviselőnek ügyvédi irodája mellett tanácsadó és rendezvényszervező cégei is vannak. Mindkettőnek kimagasló éve volt 2020 gazdasági szempontból.


Egyáltalán nem panaszkodhat a fideszes országgyűlési képviselő, Bajkai István a cégei 2020-as - Coviddal terhelt - évére. Miközben az egyik társaság gazdálkodása szárnyra kapott, addig a másik egy támogatásnak köszönhetően stabil lábakon tudott állni.

A szituáció pikantériája, hogy mindkét esetben az államhoz vezetnek a szálak.

Bajkai István 2018-ban lett országgyűlési képviselő, de előtte sem volt ismeretlen a neve, az országos sajtóban az Orbán-család ügyvédjeként nevezték meg őt. Ügyvédi irodája és két másik gazdasági érdekeltség kötődik még közvetlenül a nevéhez, melyekről a képviselői mandátum átvétele után sem mondott le, bár ügyvédi tevékenységét szünetelteti.

A képviselő egyébként rendre előkelő helyen szerepel a vagyonnyilatkozatok alapján rendszeresen elkészített jövedelmi toplistánkon is. Tavaly havi 2,4 milliót keresett (bár ebben az esetben téves adatközlés merült fel), 2019-ben ennek többszörösét, 7,9 millió keresett az ügyvédi irodájának köszönhetően...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.