2021. július 9., péntek

AZ EURÓPAI PARLAMENT ELÍTÉLTE ORBÁNT: A HOMOFÓB TÖRVÉNY CÉLJA NEM A GYERMEKVÉDELEM, HANEM A MEGBÉLYEGZÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.08.


A homoszexuálisokkal szembeni megbélyegzés és kirekesztés ugyanannak a társadalmi folyamatnak a kezdete, mely minden más kisebbséggel szemben jogfosztásokhoz, üldözésekhez, népirtáshoz vezetett. Ezeknek egy jelentős része a kereszténység hamis értelmezéséből és az egyházon kívüli világra való állami kiterjesztéséből keletkezett. Ezen az alapon lettek jogfosztottak a nők, a feketék és a zsidók is, de a "paráznaság" állami elítélése vezetett a boszorkányperekhez, az inkvizícióhoz és sokak máglyahalálához is. Mintha a kereszténység nem megváltást, hanem elítélést jelentene.


Az EU minden fórumán teljes elutasításba ütközik a homofób törvény, bár azt még nem lehet tudni, milyen következményei lehetnek ennek. Orbán ugyanazzal a stratégiával próbálta eladni ezt az újabb jogfosztást, mit a többit: otromba csúsztatással és hazugsággal. A homoszexualitást összemosták a pedofiliával, amivel kortól függetlenül megbélyegeztek minden homoszexuális embert, a 18 éven felülieket éppen úgy, mint a 18 éven aluliakat. Nem a szülők jogait védték, hanem egy kisebbséget kriminalizáltak és rekesztettek ki a társadalmi egyenlőségből és az elfogadásból.

Orbán nemcsak azért találta magát szemben az EU-val, mert a szélsőjobboldali Orbánt kirúgta végre a kereszténydemokrata Európai Néppárt, így a konzervatívok színfalak mögötti védelmére sem számíthat, hanem azért, mert ezúttal minden máshoz képest egyértelműbb a szándék és az aljasság, hogy propagandacélokra használja fel a társadalmi kisebbség elleni gyűlöletkeltést. A melegek megbélyegzésének célja, hogy megvetett és elutasított, a magyar nemzetben idegennek számító közösség legyen, és velük együtt utasítsa el a törvény azokat is, akik az emberi jogaikat védik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.