2021. július 27., kedd

VARGA JUDIT MONNYONLE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.27.


Szinte már tiszteletre méltó az a következetlenség, amivel most a Párbeszéd követeli Varga Judit lemondását a Pegasusos dolgok miatt, mondván, naponta ötször adott engedélyt lehallgatásra, most pedig halandzsázik és terel. Formailag a Párbeszédnek igaza van, és ez a megnyilvánulás minden más helyen értelmezhető volna, de ez itt Magyarország Orbán második királyságának tizenegyedik évében. Amit a Párbeszéd követel, az olyan, mintha nem illiberális fasizmusban élnénk, így viszont, hogy abban tengetjük magunkat, az a kósza érzés alakul ki az emberben, hogy a Párbeszéd nem ismeri kellőképpen az ellenfelet, amelyet le akar győzni.

Nem ismeri alaposan az ország állapotát, és demokratikus megoldásról ábrándozik ott, ahol demokrácia nincsen. Mert és ugyanis Varga Juditra visszatérve, hogy zord bűnös, az nem vitás, de a bűne nem az, hogy elrendelt volna bármely lehallgatást is, ő ugyanis végrehajt és parancsot teljesít, mint a kivégzőosztag katonája vagy a zsúptetőt felgyújtó katona. Varga Judit nem önálló entitás, saját gondolata nincs, akarata semennyi, döntési jogköre ugyancsak. Talán a vegetatív működése fölött van némi hatalma, vissza tudja tartani a pisit, ha nagyon kell. Szép dolog Varga Judit lemondását követelni, de teljesen értelmetlen. Ő nem mond le, őt majd elküldik, ha már nem kellően szolgalelkű.

Varga Judit ugyan bűnös, de a bűne eredendő, hanem onnan fakad, amikor először megfordult a fejében, hogy fideszes lesz, hiába védekezik majd később azzal, hogy fiatal volt és kellett a pénz. Léteznek az életben megbocsáthatatlan dolgok, s ha most jogában állna lemondani – de nem áll – azzal sem oldódna meg semmi. Ott tülekszik mögötte a következő Varga Judit, aki, ha lehet még elvetemültebb, még szervilisebb és még szolgalelkűbb, ami folyamat látszik is a Fidesz erkölcsi és szakmai erodálódásán, amit közkeletűen kontraszelekciónak nevezünk. Csak nézzünk rá például Németh Szilárdra, és máris egyértelmű a romlás, amit mutatni akarok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.