2021. augusztus 24., kedd

ÁDER NYUGDÍJA ANNYI LESZ, MINTHA DOLGOZNA, ÉS A MUNKÁJA IS ANNYI LESZ, MINT AKTÍV KORÁBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.08.23.


Jánosnak elég lett volna csak megtanulni leírni a nevét, mert azzal már mindent tudott volna, amire a munkája ellátásához szüksége volt, mert ezen kívül más képességekre nem volt szüksége, és nem is használta azokat, ha esetleg lennének. Teljesítményét kizárólag csak a kifogott pontyok mennyiségében és súlyában tudnánk értékelni. Ezen felül János hallgatott, mint a sült hal.


Sok jó állás, foglalkozás és beosztás van Orbán Nemzeti Együttműködés Rendszerében, amelyben strómannak lenni csak első pillantásra jó, de azt bármikor el lehet veszíteni. Miniszternek lenni sem olyan jó, mert ahhoz annyira hülyének kell lenni, vagy úgy el kell aljasodni, hogy az a közutálattal együttjár. De “Ne írd alá Jánosnak” lenni a legjobb, mert semmiféle megterhelő munkával nem jár, gondolkodni nem kell, effektív munka a nullával egyenlő. Viszont a fizetés életfogytig jár, a nyugdíj ugyanannyi lesz, mint amekkora a fizetés volt.

Ahogy Áder “Ne írd alá!” János munkája is nyugdíjasként éppen annyi lesz, mint amikor hivatalban volt. Leszámítva azt, hogy általa soha el sem olvasott, meg nem vizsgált törvényeket nem kell majd aláírnia. Áder Jánosnak lenni a világ legjobb dolga, sokkal jobb, mint amilyen Schmitt Pálnak volt lenni, mert Schmitt Pállal olyanokat írattak alá, amiért egyes helyeken akasztás jár, de ha a NER bukása egyszer életben találná, és nem egy korrupt semmirekellő ellenzék kerülne hatalomra, hanem tisztességes emberek, akkor neki a életfogytig fizetés mellé, ugyanennyi börtön járna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.