2021. augusztus 6., péntek

GYEREKPORNÓRA VADÁSZHAT AZ APPLE A SAJÁT FELHASZNÁLÓI ESZKÖZEIN

QUBIT
Szerző: HEGYESHALMI RICHÁRD
2021.08.06.


Az Apple új részleteket árult el arról, hogy hogyan próbálják felvenni a harcot a gyermekpornográfiával szemben. Elképzelésük szerint egy képelemző algoritmussal vizsgálnák az amerikai felhasználóik iOS-eszközeit (iPhone, iPad), illetve az iCloud Photos tárhelyét.


Az Apple által használt technológia az iCloud-ra való feltöltés előtt beszkenneli a kép tartalmát, és megállapítja, hogy a felvétel CSAM (child sexual abuse material, gyermekmolesztálásos tartalom) kategóriás-e. Ha igen, a rendszer riasztja a cég operátorát, aki megvizsgálja a felvételt, és eldönti, hogy szükséges-e felvenni a kapcsolatot a hatóságokkal.

A gyerekpornó-felderítés automatizálása nagy segítség lehet a gyermekmolesztálással szembeni harcban, de az adatvédelmi szakértők szerint aggasztó lehet, hogy a technológiát bármilyen más, illegálisnak bélyegzett tartalmak felderítésére is felhasználhatják – például tiltott tartalmak vagy politikai kommentek utáni kémkedésre. A szakértők szerint az Apple ezzel egy új eszközt adhat az autoriter kormányok kezébe, amit ők arra használhatnak, hogy a saját polgáraik után kémkedjenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.