2021. augusztus 2., hétfő

HOGYAN HASZNÁLHATJUK AZ ONLINE FELÜLETEKET BEVONÁSRA ÉS A KÖZÖSSÉGÜNK ÉPÍTÉSÉRE?ZOOM ALAPOZÓ KEZDŐKNEK - VÁLASZTÁSI KISOKOS CIVILEKNEK 6.

MÉRCE
Szerző: CSABALIK ZSUZSANNA ÉS KÖZÉLET ISKOLÁJA
2021.08.01.


A jó pap holtig tanul – tartja a mondás. Friss nyugdíjasként – 42 év tanítás után – még mindig tanulni szeretek a legjobban. Velem együtt sokat tanulnak a hasonló korú társakból álló civil közösségünk tagjai, a Padtársak Miskolc „Tudatos állampolgárrá válás iskolájában” – az idén épp az online felületek közösségépítő lehetőségeiről.

Felelősen gondolkodó, zömmel értelmiségiekből szerveződő közösségünk a 2016-os „kockás inges mozgalom” helyi, miskolci aktivistáiból, azok baráti köréből alakult 2017. május 1-jén, a Csanyikban, egy közös bográcsozás alkalmával.

Onnantól heti rendszerességgel beszélgettünk arról, hogyan terelhetnénk a demokrácia útjáról letért országot vissza az eredeti pályára. Tudatosan vállaljuk a politizálást, a közügyekben való véleménynyilvánítást. Úgy véljük, 250 párt a kicsiny Magyarországon iszonyú sok, miközben a civilek beleszólása a közéletbe minimális, csak néhány helyen van próbálkozás a részvételi demokrácia egyes eszközeinek meghonosítására. A változásért együtt dolgozunk az ellenzéki pártok helyi képviselőivel, ugyanakkor egyenlő távolságot igyekszünk tartani valamennyiüktől...


A sorozat további részei:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.