2021. augusztus 11., szerda

MILYEN AZ ÉLET HAVI 1,5 MILLIÓS FIZETÉS FELETT?

FELSŐTÍZEZER BLOG
Szerző: felsotizezer.blog.hu
2021.08.10.


Kaviár és lazac minden reggelire? Hogy éli hétköznapjait a felső tízezer vagyonos ma Magyarországon és a világban? Most be lehet tekinteni!


Egy nemrégiben megjelent kutatás eredménye szerint havi nettó 1,2 milliós fizetés felett a pénz már nem boldogít. Ez az a jövedelem határ ameddig a kereset növekedésével a szubjektív boldogságérzet még növekedni tud. Van egy szűk réteg hazánkban ahol havi többmilliós fizetésből gazdálkodhatnak a családi kasszában. Vállalati topmenedzserek, sikeres vállalkozók, értelmiségiek, egyes sportolóink, nemzetközileg ismert művészek alkotják főleg Magyarországon azt a szűk kört akiknek éves jövedelme eléri vagy meghaladja a harmincöt millió forintot. (Továbbá rendelkeznek még befektethetési célra használható legalább háromszáz millió forinttal.) Pontos adat nincs rá, de becslések szerint hazánkban legfeljebb tíz- tizenhét ezer ilyen ember él.

Hogy egyáltalán lássuk miről is beszélünk, érdemes egy rövid nemzetközi kitérőt tenni, és áttekintetni a besorolásra használt hivatalos kategóriákat. Mert gazdagok és gazdagok között is hatalmas különbségek vannak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.