2021. szeptember 15., szerda

FERENC PÁPA NEM HÜLYE, PONTOSAN TUDJA, HOGY BRÜSSZEL NEM TÁMADTA MEG MAGYARORSZÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.14.


Ferenc pápa még csak Szlovákiában van, haza sem ért, máris megkezdődtek a hazugságok arról, mit mondott. Arra lehet számítani, hogy ahogy múlnak a hetek és a hónapok, mintha nem is az az ember járt volna Budapesten, akit mindenki láthatott és halhatott. Olyan szövegeket tulajdonítanak a pápának, mintha Kovács Zoltán vagy valamelyik fideszes közhazudozó szövegét hallanánk. Semjén Zsolt a propagandagyár részét alkotó közrádióban már úgy emlékezett a pápával való találkozóra, mintha ő tartotta volna a kötcsei gengsztertalálkozó előadását, és nem Orbán.

Semjén azt mondta: Ferenc pápa „nagyon örült annak, hogy csökkent az abortuszok száma, nőtt a házasságkötések száma. S jeleznünk kellett, hogy a családvédelmi intézkedéseink miatt támadás alatt állunk Brüsszeltől – itt az LMBTQ-dolgokra gondolok –, és Őszentsége azt mondta, hogy a család az apa, anya, gyerek, pont.” A pápa tudatosan és szándékosan kerülte az orbáni propagandát, egész más volt az üzenete a zárómisén mondott prédikációban és a magyar katolikus püspöki karnak szánt erőteljes intelmeinek, amelyben keményen megfeddte őket az orbáni politika miatt.

Semjén azt próbálja elhitetni, hogy a zárt ajtók mögötti találkozón egy egészen más emberrel beszéltek, mint aki a nyilvánosság elé állt, és mintha zárt ajtók mögött ő megtagadott volna mindent, amit az elmúlt években mondott, s az orbáni keresztényfasiszta propagandát visszhangozta volna. Ez a kultúrharcos szöveg éppen ellentéte annak, amit Ferenc pápa képvisel. Amit Semjén Zsolt “családvédelemnek” nevez, az nem más, mint gyűlölet, kirekesztés és uszítás. A pápa pedig teljes mértékben ez ellen van.

Ferenc pápa azt képviseli, hogy az egyház dolga nem a megosztás, hanem az egybegyűjtés, nem a kirekesztés, hanem a befogadás. Az elnyomás és a zsarnokság érdekében kifejtett “álkeresztény” propagandával szemben az evangélium, a megváltás, a bűnbocsánat, a kegyelem örömhírét helyezte a középpontba, szembeállította az Orbán-féle dicsőséghajhász, sikerorientált, erőkultuszon alapuló kivagyiságot Krisztus önfeláldozó szellemével, Jézus természetével, aki lehajol az elesettekhez, aki inni ad a szomjazónak, aki nem megbélyegzi, hanem megmenti a nyomorultakat.


Miközben Semjén hazudozott a zártkörű beszélgetésről, azzal egyidőben Ferenc pápa éppen az ellenkezőjét mondta Szlovákiában, ahol egy liberális női köztársasági elnök vendége, s láthatóan jól érzi magát, sokkal jobban, mint a kereszténység neve alatt fasizmust építő Orbán és bandája társaságában. A “szívélyesnek” nevezett találkozón hűvös távolságtartás jellemezte a feleket. Ferenc pápa a nyilvánosság előtt elmondott beszédében Jézus Krisztust szembeállította az orbáni karakterrel, amivel elutasította Orbán és rendszere keresztény jellegét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.