2021. október 21., csütörtök

A BÉKEMENETRE ERDÉLYBŐL SZÁLLÍTOTT EMBEREK MEGFERTŐZHETIK BUDAPESTET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.10.21.


...Az október 23-i “Békemenet” célja a előválasztás révén megerősödött és önbizalmat nyert ellenzék visszaszorítása és megfélemlítése, amihez nem elég a spontán orbánista résztvevő. Állami erővel, állami eszközökkel és állami pénzből szervezik az álcivil felvonulást, amire buszokkal visznek vidékről és Erdélyből is embereket. Hogy mi köze van az erdélyieknek a magyar belpolitikához, azon kívül, hogy Orbán önti beléjük vesztegetési a pénzt és a Fidesz által megszállt és elfoglalt erdélyi szervezeteket saját nacionalista politikájára használja fel, nem tudjuk. Illetve tudjuk: semmi.

Miután a határon túliak – tisztelet a kivételnek – eladták magukat Orbánnak, és egy szélsőjobboldali nacionalista politika kiszolgálói lettek, akik Magyarországon is beavatkoznak a belpolitikába, ne csodálkozzanak, hogy a nem fideszes magyar lakosság nem rajong olyan nagyon értük, és ne legyenek ezen meglepődve. Most pedig még ennél is többről van szó, hogy a még mindig tartó, erősödő világjárvány idején, egy súlyosan fertőzött és átoltatlan országból képesek Budapestre jönni buszokkal hőzöngeni, és beavatkozni abba, amihez semmi közük, és megfertőzni a magyar fővárost.

A hazaszeretet szép megnyilvánulása lenne, ha a nemzeti érzéstől sokkal jobban átitatott erdélyi békemenetesek azt mondanák, hogy nem szeretnék megfertőzni magyar testvéreiket, nem akarják koronavírussal elárasztani Magyarország fővárosát, ezért inkább nem jönnek. De a hazaszeretetnek erre a kézzelfogható megnyilvánulására vélhetően nem számíthatunk. A szervezőknek kellenek az erdélyiek “vattának”, hogy tömeget tudjanak felmutatni a valódi magyar civilekkel szemben, és még az sem érdekli őket, hogy saját fideszes híveiket fertőzik meg először, akik majd másokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.