2021. október 18., hétfő

MÉSZÁROS LŐRINC BORÁSZA FRANCIA BIRTOKOT VETT, TIBORCZ ISTVÁN CÉGE EGY ÚJABB HOTELT

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.10.15.


Portfolio.hu: Belvárosi hotelt vásárolt a BDPST Group


Megvásárolt egy, a Szabadság tér sarkán található 50 szobás szállodát októberben a BDPST Group. A Tiborcz István miniszterelnöki vő tulajdonában lévő társaság célja, hogy megújult belsővel és teljesen újragondolt koncepcióval nyissa újra 2022-ben az épületet. A BDPST Hotel Management Zrt. jelenleg a BOTANIQ Turai Kastélyt, az Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a D8 hotelt üzemelteti Magyarországon, valamint a spanyolországi Los Alcazaresben a Hotel Atrio del Mart, emellett épül egy ötcsillagos szállodájuk a Vörösmarty térnél is.

444: Négy-öt nemzetközi repülőteret hozna létre a kormány vidéken

Vidéken hozna létre 4-5 nemzetközi repülőteret a kormány, de egy tucatnyi üzleti repülőtér is szerepel az átfogó repülőtérfejlesztési stratégiában, amit Magyar Levente külügyi államtitkár egy budapesti konferencián ismertetett. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy „ha üzleti partnerek érkeznek, például a fejlesztés alatt álló záhonyi térségbe, akkor ne kelljen Budapestről, vagy Debrecenből autózniuk”.

24.hu: Mészáros Lőrinc borásza megszerzett egy történelmi szőlőbirtokot Bordeaux-ban


Kalocsai László – aki Magyarország leggazdagabb emberének borászati érdekeltségeit is vezeti – nemrég Franciaországban alapított céget, amely megvásárolt egy neves, díjnyertes borokat készítő bordeaux-i szőlőbirtokot. A XVIII. században létrehozott Chateau de Clotte vételára és finanszírozása nem ismert, arról sem a vevő, sem az eladó nem közölt részleteket, ám a szomszédos chateau tulajdonosa szerint korábban hatmillió euróért (több mint kétmilliárd forintért) árulták a szőlőbirtokot.

Telex: A rendőrség nem tudta kinyomozni, kik írták a propagandasajtó rágalmazó cikkeit, miközben egy blogger börtönbe került, mert csúnyákat írt a rendőri vezetőkről


Két becsületsértési és rágalmazási ügy végződött nagyon különböző módon az elmúlt napokban. Egy szegedi bloggernek rágalmazási ügyekben példátlan módon letöltendő szabadságvesztésre kellett bevonulnia Kiskunhalasra, mert a bíróság szerint belegázolt egy megyei rendőrkapitány és két másik rendőr becsületébe. Egy nappal előbb a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy Hadházy Ákos ellenzéki képviselőt ugyan alaptalanul rágalmazta a kormányközeli propagandasajtó, de emiatt a 888, a Lokál és az Origó szerzőinek nem kell felelniük.

Alfahír: „Jó szerencsét!”: a fideszes mélyállam elnyelné a bányászat felügyeletét is a következő 9 évre

Pintér Sándor belügyminiszter Egyes eljárások korszerűsítését és a polgárok biztonságának további megerősítését célzó intézkedésekről szóló 62 oldalas törvénycsomagjának sorai között eldugva megszüntetnék a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálatot (MBFSZ), és valamennyi jogát és kötelezettségét, valamint vagyonát, vagyoni jogait és előirányzatait átruháznák a jogutódként feltüntetett Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.