2021. október 6., szerda

MINDEN HARMADIK LAKÁSFELÚJÍTÁSNÁL, ÉPÍTKEZÉSNÉL GOND VAN A MINŐSÉGGEL, SOK SZÁZEZRES KÁRT OKOZNAK A KONTÁROK

HVG
Szerző: SZTOJCSEV IVÁN
2021.10.06.


Budapesten, Pest megyében és a Dél-Alföldön okozza a legnagyobb károkat az építőipari kontármunka. Leginkább a generálkivitelezőkkel elégedetlenek a megrendelők.

Az építőipari megrendelők 34 százaléka szenvedett kárt kontármunka miatt az elmúlt egy évben – erre jutott a Mapei Építőipari Bizalmi Indexe.

Az augusztusban készült 2248 fős, reprezentatív kutatás eredményét Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője mutatta be:


fejenként 753 ezer forint kárt okozott átlagosan egy építőipari kontármunka.


Ez volt az összeg, amit azon bukott a megrendelő, hogy vagy nem is tudta átvenni az elkészült munkát, vagy néhány hónapon belül már javíttatnia kellett, annyira gyenge volt a minőség.

Amikor arra kérték a megrendelőket, hogy 1-től 5-ig osztályozzák a náluk dolgozó építőipari szakemberek munkáját, 24 százalék ötöst adott, 35 százalék négyest, 21 százalék értékelte hármasra a munkát. 2-es, illetve 1-es osztályzatot 10-10 százalék adott.

A területi különbségek jelentősek: feltűnően Budapesten és Pest megyében a legnagyobb az elégedetlenség. Ennek a fő oka egyszerűen az lehet, hogy ott van a legtöbb beruházás, ott dolgoznak a legtöbben az építkezéseken. Sőt, úgy tűnik, hogy egy megyének minél több kistelepülésén építkeznek, annál elégedettebbek az ott élők – kis helyeken ugyanis gyorsabban terjed a hír, hogy gyengén dolgozik valaki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.