2021. október 3., vasárnap

SZARVASBŐGŐ URAK

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.10.03.


Be kell látnom, hogy mostanság sokat veszítettem, komoly élményeket hagytam ki. Tegnap például elmulasztottam kilátogatni a Nemzeti Vágtára, melyet a Vadászati és Természeti Világkiállítás keretein belül rendeznek, így kénytelenek voltak nélkülem megtartani. Sőt, ma is nélkülem zajlanak a futamok. Ráadásul kihagyom a szarvasbőgő Európa-bajnokságot is.

Tudom, hogy mélyen hazafiatlan dolog ez részemről, ott kéne nekem is bőgnöm a többiekkel együtt, sőt, kötelessége volna ez mindannyiunknak, de ez egy ilyen közömbös, léha kor. Illetve hát már jóval korábban kellett volna elkezdenünk bőgni szarvas módjára, mert ez már az EB, erre el kell ám jutni kisebb előbőgő megmérettetéseken, ez már a finálé, az ezen való részvételt ki kellett volna érdemelni még időben. Lehetne népsport, tömegsport Magyarországon a szarvasbőgés, lehetnénk nagyhatalom ebben a sportágban, de lám, minket nem érdekel a nemzet felemelkedése, ha bőgünk, mondhatni privát módon tesszük, nem sportszerű keretek között, mint bármelyik közönséges marha.

Rendben van, de hát létezik egyáltalán ilyen sport? Az nem dönt el semmit, hogy én eddig nem hallottam róla (pedig néhány éven keresztül sportújságíró is voltam), az csak engem minősít. Lehet, hogy én nem érdeklődtem kellőképpen, tőlem függetlenül viszont ilyen tényleg van. Sőt, ez a mai rangos sportesemény már a huszonkettedik Európa-bajnokság a sportág történetében, de meg is adjuk a módját. A rendezvény műsorvezetője Stohl András, a versenyt Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitja meg, a díjakat pedig Kovács Zoltán kormánybiztos adja át.

A bajnokság fontosságát mutatja, hogy nem kisebb sajtóorgánum írt róla külön hírt, mint a CÖF hírportálja, a 2022 Plusz, amit rajtam kívül szerintem csak azok olvasnak, akik írják, ők is csak muszájból. De egész tisztességesen bemutatják a sportágat, idézzük is őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.