2021. november 6., szombat

KÓSA A SZÁRNYAS LOVON

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.11.05.


...Azt eddig sem hitte senki, hogy a magyar kormány helyett az Üdvhadsereg rézfúvós zenekara figyelte meg azokat, akiknél megtalálták a Pegasus nyomait, de egészen tegnapig hivatalosan le lehetett tagadni. Most Kósa bevallotta a rengeteg eszével, így már nem mondhatja Szijjártó, hogy ő semmiről sem tudott – illetve, az a különös, hogy mondhatja – és talán még igazat is fog beszélni, mivel nagyon is elképzelhető, hogy nem az ő hatáskörébe tartozó szolgálat használta az eszközt (bár izgalmas lehetett Izraelből beszerezni a magyar külügy megkerülésével – izgalmas és lehetetlen).

De lássuk magát a hírt, éspedig az MTI-ből, ne mondja senki, hogy elferdítettük.

„Budapest, 2021. november 4., csütörtök (MTI) – Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat – mondta Kósa Lajos (Fidesz), a bizottság csütörtöki, zárt ülése után újságíróknak.

A bizottsági elnök a kétórás zárt ülést követően azt mondta, a tanácskozáson felmerült kérdésként, hogy a bizottság tagjai betekinthetnek-e a program beszerzése kapcsán keletkezett szerződéscsomagba.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja – így az ellenzékiek is – betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba. Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai csak akkor tehetnék ezt meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt ad.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki képviselők szerint a meghallgatás sikertelen volt, mert egyetlen konkrét személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét válaszokat, Kósa Lajos elmondta: természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban „senki nem fog konkrét választ kapni”, mert ezzel személyiségi jogaik sérültek volna. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium a szoftver beszerzésekor vállalta, hogy annak használatakor senkinek nem sérti az emberi jogait.

Kósa Lajos hozzátette: ezek az adatok csak akkor lennének kiadhatók, ha a nemzetbiztonsági bizottság felállítana egy vizsgálóbizottságot az ügyben, de ilyen kezdeményezés nem volt.

Hangsúlyozta: a zárt ülésen kiderült, hogy minden esetben törvényesen jártak el az érintett szolgálatok, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat.

A bizottság elnöke újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de – mint mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót. A techóriások szélesebb körű megfigyelést végeznek az állampolgárokkal kapcsolatban, mint az állam – jegyezte meg.
” (MTI)

Szegény, szegény Kósa, nem volt neki elég a ringó vállú csengeri viola, aki úgy átverte, mint azt a bizonyos matériát szokás a palánkon, még most is azt hiszi, hogy nem mondott semmi különöset. Holott nem véletlen az, hogy a nála azért agyafúrtabb Varga Judit állandóan megkerülte ezt a kérdést: ő, aki engedélyt adott a megfigyelésekre, pontosan tisztában van a döntéseinek súlyával: pont emiatt soha nem mondott annál többet, hogy Magyarországon minden ilyesmi legális keretek között zajlott és zajlik. Ez különben igaz is, csakhogy ami ma törvényes, nem biztos, hogy holnap is az lesz. Ma utólag is lehet legalizálni bármilyen megfigyelést, de ez egy abnormális állapot.

Ráadásul egy ilyen kiberfegyver beszerzése önmagában előre megfontoltságot jelent: a magyar állam szervei nem azért vásárolták meg, hogy vajas kenyeret kenjenek vele vagy megtalálják a segítségével a Doom rejtett pályáit, Azért vásárolták meg, hogy titokban bevessék a polgárok ellen (nem mellesleg: kezd úgy kinézni, hogy jóval több alkalommal figyelték vele a saját híveiket, barátaikat, mint a velük szemben állókat). És Kósa ezt bevallja hirtelen felindulásból...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.