2021. november 17., szerda

MÁRKI-ZAY PÉTER LÁNYÁT A NETEN ZAKLATJÁK

BLIKK
Szerző: BALÁZS BARNABÁS
2021.11.17.


Hivatali irodájában adott interjút, majd az otthonába is bepillantást engedett lapunknak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje feleségével és néhány hete befogadott, 12 éves beteg kutyájával, Mimuval is összeállt egy fotóra, valamint megmutatta a falán lógó családi relikviákat is.

(A legfrissebb hírek itt)

Mikor volt először itt?

Márki-Zay: Lázár Jánossal állásinterjúztam először ebben a szobában még 2009-ben. Amikor hazatértünk Hódmezővásárhelyre, jelentkeztem, hogy szívesen dolgoznék a városnak, de aztán azok a barátok, akik a polgármestersége alatt is itt éltek, mondták, mennyire korrupt. Elég jó állást ajánlott végül, de kihátráltam belőle. Lázár akkor meglepően őszinte volt, ha felvettem volna a beszélgetésünket, abból nagy botrány lett volna.

Ön nem tesz ilyet?

Márki-Zay: Nem. Polgármesterségem elején, amikor egyedül bekerültem egy tisztán fideszes önkormányzatba, ahol folyamatosan letagadták a beszélgetéseinket, figyelmeztettem a kollégáimat, hogy vegyék úgy, mintha mindent felvennék. Ekkoriban előfordult, hogy úgy ültem le az emberekkel beszélgetni, hogy kiraktam a diktafont az asztalra, majd közöltem, hogy ezt most rögzítjük. A törvénynek megfelelően minden felvételről átirat is készült, de amikor később nyilvánosságra akartam hozni, ehhez az érintettek egyike sem járult hozzá, mert rögtön kiderültek volna a hazugságaik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.