2021. december 3., péntek

A FIDESZ KOMMUNIKÁCIÓJÁBAN A VÁGYAK TOVÁBBRA IS FONTOSABBAK A REALITÁSOKNÁL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.12.02.


Egyre szűkül az Orbán-kormány mozgástere amiatt, hogy ragaszkodik egy olyan tervhez, amely lényegében végrehajthatatlan. A kormányfőről régóta tudjuk, hogy nem híve a járvány miatti korlátozásoknak, hiszen az ront a közhangulaton, ráadásul bevezetésük nyilvános beismerése lenne annak, hogy kizárólag az oltásokra nem lehet bízni a kór visszaszorítását. A legfőbb indok mégis az, hogy megakaszthatja a beígért gazdasági felpörgést egy olyan intézkedési csomag, amely egyszerre korlátozza a fogyasztást és a termelést.

A kormány továbbra sem látja indokoltnak olyan intézkedések bevezetését, melyek segítenék a járvány visszaszorítását, ehelyett hónapok óta az oltási program felpörgetésében látják az egyetlen megoldást az egyre aggasztóbb helyzetre. Most az sem számít, hogy az eddig Magyarország kihelyezett laboratóriumának tekintett Ausztriában is bevezették azokat a lezárásokat, melyek nyilván érzékenyen érintik az emberek közérzetét, és visszavetik a gazdaság teljesítményét is. Pedig a sógoroknál messze nem voltak olyan rosszak a járványügyi mutatók, mint most nálunk.

A Fidesz azonban mániákusan ragaszkodik ahhoz a kommunikációs tervhez, amelyet még idén tavasszal dolgoztak ki Rogán Antal propaganda minisztériumában. Ennek lényege, hogy a járvány ellenére dübörög a gazdaság, az ország működik, mostanában pedig „Magyarország előre megy!” A jelszavak tehát most fontosabbak annál, hogy a realitásokkal foglalkozzon a kormány. Nyilván hatalmas érvágás lenne a gazdaság számára, ha a karácsonyi vásárlási láz kellős közepén korlátoznák a kereskedelmi egységek forgalmát, és a vendéglátósokat és szállodaipart is hatalmas veszteségek érnék, ha az ünnepi időszakban be kéne zárniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.