2022. január 21., péntek

A FURFANGOS VÖLNER – KIPCSÁK NÉPMESE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.01.20.


Nagyon megmérgesedett az Igazságos, amikor kiderült, hogy egyik főembere vesztegetési pénzeket fogadott el. Tombolt mérgében az Igazságos, annyira kijött a sodrából, hogy bírni is alig lehetett vele. Hát ebben az országban már egy vesztegetést sem lehet titokban tartani? Ezt kérdezte az összesereglett miniszterektől és a többi odaverbuvált lótifuti népségtől.



Próbálták csillapítani a dühkitörését az Igazságosnak, de hiába mondták neki, hogy majd csak lesz valahogy, ő csak kötötte az ebet a karóhoz és nem engedett a 48-ból. Mi lesz itt április 3-án, ha a lakosság megtudja, hogy mi nem csupa Grál-lovagok vagyunk, ahogyan én azt mindig mondom nekik, amikor szólásra emelkedem. Befagyasztom a csirkefarhát árát, hogy a kedvükben járjak, ez a Völner meg, vagy hogy is hívják a Varga Juci beosztottját, vesztegetési pénzeket fogad el. Mit mondok majd Feri bátyámnak a kocsmában, akit novemberben megdobtunk egy nyolcvanassal, és hamarosan hozzávágjuk a 13. havi nyugdíját, amit a Márki-Zay, aki akkoriban épp Amerikában volt, elvett tőle.

Ekkor már a fél udvar körülötte tüsténkedett, egymást licitálva próbálták kitalálni, mit is tehetnének, hogy az Igazságos kedve vidámmá legyen. Próbáltak vicceket mesélni neki, az egyik minisztere cigánykereket hányt, de az Igazságos csak verte tovább az asztalt és nyalogatta a szája szélét, ami nála nem a nyugodtság jele szokott lenni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.