2022. január 25., kedd

FIDESZ-MŰHELYBŐL JÖN GATTYÁNÉK PROGRAMFELELŐSE – 7 TÉNY, AMELY IGAZOLJA AZ ÚJ PÁRT NER-KÖTŐDÉSÉT

VÁLASZ ONLINE
Szerző: BÓDIS ANDRÁS
2022.01.25.


„Nincs kapcsolódási pontunk a NER-hez” – hangoztatja különböző interjúkban a Megoldás Mozgalommal ellenzéki szavazókra hajtó Gattyán György. Csakhogy a Válasz Online-nak legalább hét oka van arra, hogy ezt ne higgye el neki. Például: Fidesz-műhelyből jön a párt programtanácsának vezetője; a Miniszterelnökség államtitkára irányítja az üzletember „házi” sportszövetségét; a régóta államközeli – immár Tiborcz-érdekű – Gránit Bank a Gattyán-klub egyik legfontosabb pénzintézeti partnere. Ráadásul nemcsak a csúcsmilliárdos, hanem a nyitóképünkön mellette szereplő pártalelnök, Huszár Viktor is belelóg az úgynevezett legfelsőbb körökbe.


Ha egy pénzes szereplő beszáll a magyar politikába, rendre azzal magyarázza tettét, hogy eleget kapott a hazától, most már vissza is adna valamit, szolgálni szeretne. Illetve arra használná az üzleti életben szerzett tekintélyét, tapasztalatait, hogy betemesse az árkokat, egyesítse a szétszakított nemzetet, illetve felemelje a kitaszítottakat. Satöbbi. Ezt a kötelező kört Gattyán György nemrég a Telexen futotta meg, kinyilvánítván: „Mindenkinek a maga szintjén kell akár anyagilag, akár az elvégzett munkával társadalmi felelősséget vállalnia. Én személyesen is eljutottam abba a korba és mostanra egy olyan pozícióba, hogy ez a felelősségem egyre erőteljesebbé vált. Mi azért az elmúlt nyolc évben az alapítványainkon keresztül nagyon komoly munkát végeztünk Magyarországon, csak nem vertük nagy dobra. Megvásároltuk és társadalmi vállalásként üzemeltetjük a Kodolányi János Egyetemet, a Covid alatt a kórházakban segítettünk eszközökkel, pénzzel (…). A választási felkészülés során pedig láttuk, hogy olyan űr alakult ki, amiben van legalább kétmillió ember, akik teljesen magukra maradtak, elvesztették a hitüket a magyar államban, a kormányban, az ellenzékben, és őket nem képviseli senki.”

A szerteágazó üzleti tevékenységet folytató Docler-csoporttól a „pingpongfocit” menedzselő Teqball-érdekeltségeken át a Kodolányiig és a Megoldás Mozgalom nevű politikai formációig bővülő Gattyán-művek valójában nem egyszemélyes vállalkozás – hanem Gattyán György és a kevésbé ismert Borsányi Gábor, illetve Huszár Viktor hármassága. Utóbbinak van önállónak tűnő üzleti énje is; igazolható bizniszkapcsolatban áll például a Magyarországon állomásozó orosz Rahimkulov családdal, akik a Városháza-ügy és különböző kormánytámogatott projektek miatt mára szintén bekerültek a politikai közbeszédbe – de erről később.

Egyelőre maradjunk annál, hogy Gattyán György fennen hangoztatta a Telexnek és minden egyéb médiumnak, hogy „zéró kapcsolatunk van a NER-rel”. Ezt azért kénytelen újra és újra leszögezni, mert a közvélemény egy része azonnal „Rogán Antal-i mesterkedésként” dekódolta az üzletember ellenzékmegosztó pártalapítását. A Válasz Online találgatások helyett a tények pártján áll – két hónapja már igazoltuk, hogy létezik közös üzlete Gattyánéknak és a kabinetminiszter köreinek. Aztán mára találtunk további hat vaskos tényt, amely azt a határozott állítást mindenképp cáfolja, hogy „nincs kapcsolatunk a NER-rel”. Az alábbi hét pont közül tehát az első a korábbi feltárásunk ismétlése, a többi viszont új észlelés:
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.