2022. február 21., hétfő

TÖBB SZÁZAN TÜNTETTEK IVÁNYI GÁBORÉK MELLETT

NÉPSZAVA
Szerzők: DOROS JUDIT, BATKA ZOLTÁN
2022.02.21.


Közel harminc egyenruhás, sárga mellényes, fekete arcmaszkot viselő NAV-os szállta meg hétfőn reggel a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület budapesti Dankó utcai székházát. Szolidaritási akcióval tiltakozik az ellenzék Iványi Gábor meghurcolása ellen.


Az egyesület vezetője, Iványi Gábor a Népszavának a helyszínen azt mondta, nyilvánvalóan politikai üzenetről van szó, miután a személye felvetődött államfő-jelöltként, s több kormánykritikus megjegyzést is tett. Szavai szerint az állam egy jogerős strasbourgi bírósági ítélet ellenére sem hajlandó rendezni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházának státuszát, így évekig nem juthattak hozzá a vallási tevékenységet végző szervezeteknek járó egyszázaléknyi adóhoz.

Később a helyszínre érkező Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: tizenkét milliárd forinttal adósa a magyar állam a hajléktalanokat segítő, szegényeket támogató egyesületnek. Iványi Gábor arról beszélt a rögtönzött sajtótájékoztatón, hogy ma gyalázatos dolgok történnek Magyarországon, az adóhatóságnak pedig nem azokat kellene üldöznie, akik a szegényeket segítik, hanem azokat, akik magánrepülőgépeken röpködnek Dubaiba, elvettek házakat, földeket, és kisemmizték az országot. Azt is mondta: ő egy nagyobb úr előtt felel, a „kis istenek” nem érdeklik, nem szolgája ennek a rendszernek, és számára az állam nem a kormányt jelenti, hanem az állampolgárokat.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk tudósítása szerint hosszú ideig nem derült ki, valójában milyen jogalappal érkeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyenruhásai a házkutatási paranccsal, ezt ugyanis a helyszínen nem árulták el a sajtó jelenlétében Iványi Gábornak.

Délután a NAV kiadott egy közleményt, amely szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterületéről érkező bűnügyi tájékoztatás alapján. A büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé ezért a NAV nyomozói 2022. február 21-én kutatást tartottak a nyomozás során beazonosított irattárolási helyeken. Hozzátették: mivel ez a nyomozást jelenleg is folyamatban van, nem hoznak nyilvánosságra egyéb részleteket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.